6+1 Τρόποι να Προστατεύσεις το μπαλκόνι σου από κλέφτες!

προστασία

Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει ανέβει αισθητά σε όλες τις γειτονιές. Διαρκώς χρειάζεται να ψάχνουμε νέους τρόπους να αποτρέψουμε τους κλέφτες να φτάσουν και σε εμάς. Η αλήθεια είναι πως κανένα σπίτι δεν μπορεί να καταστεί απαραβίαστο για τους ληστές, όσο και αν προσπαθήσουμε. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να το προστατέψουμε όσο μπορούμε. Οι κλέφτες δεν είναι απαραίτητο πως θα εισβάλλουν στο σπίτι σου από την πόρτα. Αν το σκεφτείς υπάρχουν πολλές είσοδοι στο σπίτι σου, όπου μπορεί να προκληθεί η παραβίαση. Ένας από αυτούς τους χώρους είναι και το μπαλκόνι. Έχει παρατηρηθεί πως πολλές ληστείες έχουν σημειωθεί από παραβίαση κάποιας μπαλκονόπορτας και όχι από την κεντρική είσοδο. Για αυτό κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να αμελήσεις είναι η προστασία μπαλκονιού από κλέφτες.

1.Τοποθέτησε Κάμερα ασφαλείας

 

Μια πολύ καλή λύση για την προστασία του μπαλκονιού από κλέφτες είναι η τοποθέτηση κάμερας. Μπορείς να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι σου σε εμφανές και ευδιάκριτο σημείο από τον δρόμο. Η κάμερα αυτή μπορεί να συνδέεται με το σύστημα προστασίας του σπιτιού σου. Πλέον στις ημέρες μας υπάρχει τεράστια γκάμα από οικονομικές έως και πολύ ακριβές λύσεις στο θέμα των καμερών με την διαφορά τους να βρίσκεται στις προδιαγραφές και ως αποτέλεσμα φυσικά στην ποιότητα της εικόνας.

2.Τοποθέτησε σταθερά ή πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα με σκοπό να θωρακίζουν τις πιθανές εισόδους των ληστών. Μπορεί να είναι σταθερά στην θέση τους, κάτι που ενδείκνυται για παράθυρα, ή μπορεί να είναι πτυσσόμενα. Για τις μπαλκονόπορτες χρησιμοποιούνται τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, ώστε να ανοίγουν τις ώρες που τα χρειάζεσαι και να θωρακίζουν το σπίτι, όταν λείπεις. Σίγουρα, κανένας τρόπος ασφαλείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την οριστική αποτροπή των ληστών από τον χώρο σου. Όμως να θυμάσαι πως αν τους καθυστερήσεις τουλάχιστον 3 λεπτά δυσκολεύοντας την είσοδό τους στο σπίτι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αναβάλλουν την ληστεία για να μην γίνουν αντιληπτοί.

3. Χρησιμοποίησε Χρονοδιακόπτες για Ηλεκτρικά Παντζούρια

Αν τα παντζούρια στο σπίτι σας είναι ηλεκτρικά, τότε αυτή η λύση είναι για εσάς. Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι κλέφτες πριν μπουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν αν υπάρχει κάποιος μέσα. Ειδικά σε περιπτώσεις που λείπεις μέρες λόγω κάποιου ταξιδιού, το σπίτι σου μπορεί να γίνει στόχος για τους ληστές. Για να μην γίνει αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρονοδιακόπτες για να ανοίγουν και να κλείνουν τα παντζούρια μόνα τους, όσο εσύ θα λείπεις. Αυτό θα δώσει την αίσθηση πως το σπίτι είναι γεμάτο και θα αποτρέψει τους ληστές να πλησιάσουν.

4. Βάλε Σύστημα συναγερμού

Είναι ίσως από τις πιό κοινές και αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας μπαλκονιού από τους κλέφτες. Τα συστήματα ασφαλείας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμάται το σύστημα προστασίας να έχει πιστοποίηση ISO ή να έχει ελεγχθεί από τον ΕΛΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης) ή από άλλο καταξιωμένο διεθνή οργανισμό. Κατά την τοποθέτηση θα πρέπει να τοποθετηθούν με προσοχή οι αισθητήρες, ώστε να ανιχνεύουν με σωστό τρόπο τις κινήσεις. Για αυτό και ο εγκαταστάτης του συστήματος συναγερμού θα πρέπει να είναι έμπειρος.

5. Απομάκρυνε τα ακριβά αντικείμενα

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι χωρίς να το γνωρίζουμε είναι η τοποθέτηση ακριβών αντικειμένων σε σημεία που διαφαίνονται από τον δρόμο. Όταν οι περαστικοί μπορούν να δουν τι περιέχει το σπίτι σου, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι επιτήδειοι που έχουν βάλει στο στόχαστρο το χώρο σου. Για αυτό κρίνεται αναγκαίο να αλλάξεις θέση στα ακριβά αντικείμενα, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ακριβά διακοσμητικά κλπ που βρίσκονται σε άμεση έκθεση στον δρόμο. Με αυτό τον τρόπο, ελλατώνεις τις πιθανότητες να γίνεις υποψήφιο θύμα των ληστών.

6. Εγκατάστησε Φώτα με ανιχνευτή κίνησης

Στο εμπόριο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φώτα με ανιχνευτή κίνησης. Υπάρχουν, μάλιστα, συστήματα με αισθητήρες κίνησης που λειτουργούν αποθηκεύοντας ηλιακή ενέργεια. Αποτελεί μια οικονομική και έξυπνη λύση για να αποφύγεις τους κλέφτες, καθώς όταν θα πλησιάσουν προς το μπαλκόνι σου, αυτό θα φωταγωγηθεί. Έτσι, οι κλέφτες θα φοβηθούν και θα τραπούν σε φυγή, προκειμένου να μην του δει κάποιος την ώρα που εισβάλλουν στο σπίτι.

7. Εξαφάνισε ό,τι μπορεί να βοηθήσει τους κλέφτες

Τέλος, μια ακόμη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι να απομακρύνεις από τον κήπο σου οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανέβουν οι κλέφτες στο επίπεδο του μπαλκονιού σου. Για παράδειγμα, η χρήση μιας αναδιπλούμενης σκάλας ή κάποια κατασκευή που βοηθάει στην αναρρίχηση μπορεί να αποβεί χρήσιμη για τους επίδοξους ληστές. Για να τους κρατήσουμε μακριά θα πρέπει να έχουμε μπλοκάρει κάθε σημείο εισόδου, κάνοντάς την εισβολή στο μπαλκόνι μας δύσκολη για αυτούς.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνατε σχετικά με την προστασία μπαλκονιού σας από μία πιθανή παραβίαση. Σε περίπτωση που ο χώρος σας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας εμείς στην FCS Security Systems σας έχουμε τη λύση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πλροφορίες!

Επικοινωνία