Κλειστά κυκλώματα CCΤV

cctv

Για να εποπτευτεί ένας χώρος για λόγους ασφαλείας απαιτείται ένα σύστημα εποπτείας. Ένα σύστημα εποπτείας στην πιο απλή του μορφή αποτελείται από μία κάμερα και μία οθόνη, μεταξύ τους συνδεδεμένα.Ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας χώρων (CCTV) ονομάζεται ένα σύστημα που αποτελείται από τις συσκευές που εποπτεύουν τον χώρο (κάμερες), τις συσκευές καταγραφής (DVRs), συσκευές διαχείρισης και διάφορα παρελκόμενα που απαιτούνται.

Τα συστήματα χωρίζονται σε ενσύρματα και ασύρματα. Επίσης χωρίζονται σε Αναλογικά και IP συστήματα.Συνήθως το κάθε είδος απαιτεί διαφορετικές συσκευές (κάμερες και DVRs). Υπάρχουν βέβαια και ειδικές συσκευές με την χρήση των οποίων μπορούμε να διασυνδέσομε συστήματα διαφορετικής κατηγορίας. Δηλαδή μπορούμε να συνδέσουμε μια αναλογική κάμερα σε ένα IP σύστημα ή μια IP κάμερα σε ένα αναλογικό σύστημα.

Επίσης μπορούμε να συνδέσουμε μια ασύρματη κάμερα σε ένα ενσύρματο σύστημα ή μια ενσύρματη κάμερα σε ένα ασύρματο σύστημα.Υπάρχουν επίσης και υβριδικά DVRs, στα οποία μπορούμε να συνδέσομε κάμερες όλων των κατηγοριών.Επίσης υπάρχουν διαχωρισμός στις κάμερες ανάλογα με την μορφή τους ή τον τρόπο στήριξης τους. Αυτές οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω:-Κάμερες Θόλου (DOME)-Κάμερες με βάση αδιάβροχες-Κάμερες Σώμα (δεν περιλαμβάνουν φακό)-Κάμερες ειδικού τύπου-Κρυφές κάμερες-Κινούμενες κάμερεςΌλα τα παραπάνω είδη καμερών μπορεί να είναι Αναλογικές, IP, Ασύρματες ή Ενσύρματες.

Επίσης όλα τα είδη μπορεί να έχουν ενσωματωμένα LED υπερύθρων για να φωτίζουν την νύκτα. Αυτές οι κάμερες χαρακτηρίζονται IR κάμερες.Ο φωτισμός του χώρου με IR LED δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι.Υπάρχουν και προβολείς Υπερύθρων, των οποίων η απόσταση που φωτίζουν είναι ανάλογη με το πλήθος ή την κατηγορία των LEDs που έχουν.

Το αποτέλεσμα που θα έχομε από ένα σύστημα CCTV είναι έχει άμεση σχέση με την σωστή επιλογή των συσκευών που το αποτελούν.

Βέβαια σε μία εγκατάσταση CCTV (όπως συμβαίνει σε κάθε εφαρμογή), εκτός της σωστής επιλογής των συσκευών, σημαντικό ρόλο παίζουν και ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση ενός συστήματος, όπως και συντήρησή μετά την εγκατάστασή του.

 

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη απαιτούν προσεκτική και με μέθοδο ανάλυση των αναγκών της εγκατάστασης, που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους μηχανικούς.Η συντήρηση μετά την εγκατάσταση πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Η εταιρεία μας εγκαθιστά και υποστηρίζει προϊόντα των εταιρειών PANASONIC, FAME TECHNOLOGYκαι LEXUS GUARD καθώς και πολλών των άλλων κατασκευαστών ανάλογα με τις ανάγκες μιας εγκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί μας θα λύσουν όλες τις απορίες σας σχετικά με τα συστήματα CCTV.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Οι διαδικασίες και τα μέσα επεξεργασίας και αποθήκευσης εικόνων σε ένα κλειστό αποτελούν κομβικούς παράγοντες σε μια συνολική πλατφόρμα επιτήρησης μιας και επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό την αποτελεσματικότητα και απόδοση του συστήματος ασφαλείας.

Οι εικόνες που συλλέγονται από τις κάμερες, μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου(dvr), για επιλογή,επεξεργασία ,απεικόνιση στις τοπικές οθόνες,καταγραφή ,αποθήκευση, και μεταφορά σε απομακρυσμένες θέσεις χειρισμού εφόσον απαιτείται.

Τα καταγραφικά συμπληρώνουν τα συστήματα cctv δίνοντας μας τη δυνατότητα να καταγράψουμε σε βίντεο ότι λαμβάνουν οι κάμερες που έχουμε εγκαταστήσει 24 ώρες το 24 ωρο, και να διατηρήσουμε αρχείο από κάθε βίντεο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να παρακολουθήσουμε τι κατέγραψαν οι κάμερες κάποια προηγούμενη μέρα.

ΚΑΜΕΡΕΣ

Πως επιλέγω τη σωστή κάμερα ασφαλείας;

Όλες οι κάμερες δεν είναι ίδιες. Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις της εγκατάστασης και τις συνθήκες ώστε η απόδοση του καταγραφικού συστήματος να είναι άριστη.

Όπου είναι απαραίτητη η καταγραφή και της παραμικρής λεπτομέρειας, θα πρέπει να γίνει επιλογή κάμερας με υψηλή ανάλυση. Αν η τοποθέτηση της κάμερας πρέπει να γίνει σε σημείο που δεν έχει καλό φωτισμό, θα πρέπει να γίνει επιλογή πιο ευαίσθητης κάμερας που να έχει και δυνατότητα BLC (back light compensation). Σε αντίθετη περίπτωση το σύστημα θα έχει τέλεια εικόνα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά πολύ χαμηλή ποιότητα εικόνας το βράδυ όταν το φως πέφτει.

Μεγάλη σημασία έχει η σωστή εγκατάσταση. Αν γίνει χρήση ενσύρματων καμερών, τα καλώδια να είναι ποιοτικά , σωστά κρυμμένα και μονωμένα. Κακή εγκατάσταση σημαίνει πως μπορεί να κοστίσει λίγο πιο οικονομικά βραχυπρόθεσμα, αλλά θα μας φέρει προβλήματα στο μέλλον.

Ο σωστός τεχνικός θα κάνει την εγκατάσταση σωστά και υπεύθυνα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειαστεί να επισκεφτεί ξανά το χώρο της εγκατάστασης για αποκατάσταση βλάβης στα πλαίσια της εγγύησης. Θα εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του συστήματος και για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους ασφαλείας.

 

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ

Παρελκόμενα κλειστών κυκλωμάτων​

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Κλειστά κυκλώματα CCΤV, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία