Πώς μαρκάρουν τα σπίτια οι κλέφτες;

κλέφτες

Δεν μπορείς να φανταστείς με πόσους και διαφορετικούς τρόπους μαρκάρουν τα σπίτια οι κλέφτες. Συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις μια σειρά από συμβάντα που μπορεί φαινομενικά να σου φαίνονται αθώα, αλλά υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά.  

1. Τα σύμβολα στον τοίχο

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές πληροφορίες για το πώς μαρκάρουν οι κλέφτες τα σπίτια.           

Θα δεις διάφορα σύμβολα που χρησιμοποιούν καθώς και το τι σημαίνει το καθένα, έτσι ώστε αν δεις κάτι από αυτά σε κάποιον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σου να σε βάλει σε σκέψεις. 

Τα σύμβολα αυτά είναι κάτι σαν κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των κλεφτών που περιλαμβάνει πληροφορίες και προειδοποιήσεις σχετικά με το εκάστοτε σπίτι που έχουν βάλει στο μάτι. Ωστόσο, αυτό είναι σχετικά “παλιό νέο”, αφού πλέον τέτοια σύμβολα δεν χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

2. Αναζήτηση στα σκουπίδια

Αν δεις κάποιον να ψάχνει τα σκουπίδια σου δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κάποιος άστεγος που ψάχνει για φαγητό. Υπάρχει πιθανότητα να είναι κλέφτης που ψάχνει για έγγραφα (π.χ. ημερομηνίες, διευθύνσεις, πληροφορίες για κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α.)  που μπορεί να του φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο να καταλάβει αν αξίζει να μπει στο σπίτι σου.  

Για να μη δίνεις λοιπόν έστω και άθελά σου τέτοιες πληροφορίες, φρόντιζε να σκίζεις σε μικρά κομμάτια τέτοιου είδους έγγραφα πριν τα πετάξεις στα σκουπίδια. 

3. Εξαφανίζοντας το κατοικίδιό σου

Ακούγεται υπερβολικό, αλλά μπορεί οι κλέφτες να “απάγουν” το σκυλί σου ώστε να μη γαβγίσει όταν μπουν και να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπορεί να χαθεί ένα σκυλί, αλλά δεν είναι κακό να έχεις και αυτή την παράμετρο υπόψη σου.  

4. Άδειο ρεζερβουάρ

Η πρώτη σου σκέψη είναι η ατυχία ή η αμέλειά σου να βάλεις βενζίνη εγκαίρως.  

Σκέψου όμως μήπως τελικά δε φταίει αυτό. 

Κάποιες φορές, οι κλέφτες που έχουν σταμπάρει ένα σπίτι, φροντίζουν να αδειάσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να ψάχνει βενζινάδικο μέσα στη νύχτα ή στη μέση του πουθενά. Έτσι αργεί να επιστρέψει σπίτι και κερδίζουν πολύτιμο χρόνο για να το κάνουν… «καλοκαιρινό».  

Οπότε αν είσαι σίγουρος/η ότι γέμισες το αμάξι εχθές και σήμερα είναι σχεδόν άδειο, ζήτα, πριν φύγεις από κάποιον γείτονα να το έχει κατά νου. 

💡 Extra tip: Το αμάξι σου μπορεί να είναι και από μόνο του λεία για τους κλέφτες. Γι’ αυτό, φρόντισε να προστατέψεις και αυτό με κάποιο αντικλεπτικό σύστημα (π.χ. συναγερμό). 

5. Εξωτερικά φώτα

Αν έχεις εγκαταστήσει στο εξωτερικό του σπιτιού σου (π.χ στον κήπο ή στην πιλοτή) φώτα που ενεργοποιούνται με την κίνηση και ξαφνικά σταμάτησαν να λειτουργούν, τσέκαρέ τα αμέσως! 

Μπορεί να μην έχει καεί απλώς η λάμπα, αλλά κάποιος να έχει πειράξει το μηχανισμό κίνησης. Καλό θα είναι να κοιτάς πάντα τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού, ειδικά αν πρόκειται να φύγεις ταξίδι και να λείπεις μέρες.