Πως λειτουργούν οι ανιχνευτές κίνησης & γιατί αποτελούν ιδανική επιλογή;

ανιχνευτης κινησης

Ας δούμε για αρχή, πως λειτουργούν οι ανιχτευτές κίνησης.

Οι ανιχνευτές κίνησης  διαθέτουν αισθητήρα, που εντοπίζει την κίνηση σε ένα χώρο και ενεργοποιεί το σύστημα ασφαλείας.  Αυτό το σύστημα ασφαλείας μπορεί να είναι συναγερμός, φώτα, προβολείς ή άμεση κλήση σε μία υπηρεσία ασφαλείας. Οι ανιχνευτές κίνησης απενεργοποιούνται, μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα, κατά το οποίο δεν υπάρχει μεταβολή της θερμότητας. Κάθε ανιχνευτής διαθέτει αισθητήριο φωτεινότητας, ώστε να λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας λόγος για τον οποίο επιλέγονται συχνά για τοποθέτηση σε σπίτια, είναι το γεγονός ότι αποτελούν ένα αρκετά οικονομικό μέτρο ασφαλείας.  

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζεις, πριν τους επιλέξεις για το σπίτι σου;

Τα βασικά πλεονεκτήματα στο πως λειτουργούν οι ανιχνευτές κίνησης, είναι τα εξής:

 1. Μεγάλη ποικιλία ανιχνευτών κίνησης, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους και οροφές, με περιστροφή, έως και 360 μοιρών. Επίσης, υπάρχουν ανιχνευτές κίνησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 2. Καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα, καθώς λειτουργούν μόνο όταν εντοπίζεται κίνηση στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.
 3. Παρέχουν την δυνατότητα χειρισμού από το κινητό σου, όπου και αν βρίσκεσαι.
Έμαθες για το πως λειτουργούν οι ανιχνευτές κίνησης, αλλά πως θα ξέρεις ποιος τύπος ταιριάζει για το χώρο σου; Η F.C.S. security systems είναι εδώ!
 • Ανιχνευτές κίνησης με συναγερμό:
  • Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους.
  • Ενεργοποιούνται μόλις “πιάσουν” κίνηση, δημιουργώντας ηχητική ειδοποίηση που αποτρέπει τους υπόπτους από το χώρο.
  • Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για ανιχνευτές κίνησης που στέλνουν ειδοποίηση στο κινητό σου μόλις ανιχνεύσουν κίνηση στο χώρο.
 • Ανιχνευτές κίνησης με προβολείς:
  • Με το που αντιληφθούν κίνηση ανάβουν τους προβολείς και λειτουργούν αποτρεπτικά προς τους ληστές.
  • Δεν παράγουν θόρυβο, αλλά αποτελούν διακριτική και εξίσου αποτελεσματική  επιλογή για ένα χώρο.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας, θα σε ενημερώσουν ενδελεχώς για το πως λειτουργούν οι ανιχνευτές κίνησης και θα προτείνουν την κατάλληλη κατηγορία για το χώρο σου.