Πώς τα Συστήματα Ασφαλείας Αποτρέπουν τις Διαρρήξεις

Πως τα συστήματα ασφαλείας αποτρέπουν τις διαρρήξεις

Η ασφάλεια του σπιτιού αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες κάθε ιδιοκτήτη. Όμως, είναι πραγματικά αποτελεσματικά τα συστήματα ασφαλείας στο να αποτρέπουν τις διαρρήξεις; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά “Ναι.”

Υπάρχουν ερευνητικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί για το αν η παρουσία συστημάτων ασφαλείας επηρεάζει τις προσπάθειες διαρρήξεων. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά: έως και το 60% των δραστών διαρρήξεων θα αποτρεπόταν από ένα σύστημα συναγερμού. Αν και ο αριθμός των διαρρήξεων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, παραμένει μία πραγματική ανησυχία για πολλούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το FBI, μόνο το 2020, πάνω από 1 εκατομμύριο διαρρήξεις έγιναν σε σπίτια, με μέση οικονομική απώλεια ανά διαρρήξη να ανέρχεται σε 2,692.2€.

Η παρουσία ενός συστήματος ασφαλείας είναι ένα μεγάλο αποτρεπτικό μέτρο για τους δράστες. Αλλά ποιοι ακριβώς είναι οι λόγοι που κάνουν τους δράστες να αποφεύγουν τα σπίτια με συστήματα ασφαλείας;

 

Πρώτον, τα συστήματα ασφαλείας καταγράφουν την παρουσία των δραστών.

Η καταγραφή των εγκληματιών είναι πιο εύκολη με την ύπαρξη εγγραφών βίντεο. Δεύτερον, η ενεργοποίηση του συναγερμού μπορεί να ειδοποιήσει τους γείτονες ή τυχόν περαστικούς, κάνοντας τον εντοπισμό και τις καταγγελίες πιο ακριβείς. Τέλος, η συνεχής παρακολούθηση σημαίνει ότι πάντα υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί το σπίτι.

Εκτός από την αποτροπή των διαρρήξεων, τα συστήματα ασφαλείας μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά κλεμμένων αντικειμένων. Τα βίντεο από τις κάμερες μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών και να αποδείξουν την ιδιοκτησία των κλεμμένων αντικειμένων.

Τα οφέλη του συστήματος ασφαλείας είναι πολλά.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για το σπίτι. Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν συνήθως χαμηλότερες τιμές ή έκπτωση στους ιδιοκτήτες που επενδύουν σε συστήματα ασφαλείας. Τα συστήματα ασφαλείας προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε έκτακτους συναγερμούς και στην αστυνομία, μερικά από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν και ειδοποιήσεις για πυρκαγιές ή προβλήματα με το φυσικό αέριο.

Η κύρια επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας προσφέρει την ανεκτίμητη ειρήνη του νου σε κάθε οικογένεια. Τα διάφορα στοιχεία ενός συστήματος ασφαλείας συνεργάζονται για να παρέχουν ένα ασπίδα προστασίας για τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αντικείμενα. Για παράδειγμα, στην προαναφερθείσα μελέτη του UNC Charlotte, οι καταδικασθέντες δήλωσαν ότι συχνά έχουν εισέλθει σε σπίτια ανοίγοντας ή εξαναγκάζοντας παράθυρα και πόρτες. Ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει στοιχεία που ειδοποιούν αυτόματα τους κατοίκους ή την εταιρεία συναγερμού (και τις αρχές) για την παρουσία εισβολέων στο σπίτι. Για παράδειγμα, αισθητήρες θραύσης γυαλιού και συναγερμοί παραθύρων/πορτών προσφέρουν αυτόματη αναφορά όταν σημειώνεται συμβάν.

Συνολικά, τα συστήματα ασφαλείας δεν είναι μόνο ένα μέσο για την αποτροπή διαρρήξεων, αλλά και ένα αναγκαίο εργαλείο για την προστασία του σπιτιού και των αγαπημένων μας προσώπων. Μειώνουν τον κίνδυνο εισβολής και κλοπής, παρέχοντας ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας και της ηρεμίας στους κατοίκους.

Σε έναν κόσμο όπου η ασφάλεια του σπιτιού αποτελεί προτεραιότητα, τα συστήματα ασφαλείας αναδεικνύονται ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 281 026 2200.