Φως στους Μύθους: Αλήθειες για τις Κάμερες Ασφαλείας που Πρέπει να Γνωρίζετε

Μυθοi vs Αλήθειες

Στον κόσμο της ασφάλειας, οι μύθοι μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση και παρανόηση. Ενώ οι ταινίες και οι σειρές μπορεί να μας παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή εικόνα, η πραγματική λειτουργία των καμερών ασφαλείας είναι πολύ διαφορετική. Ας ανατρέξουμε σε μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους και ας αποκαλύψουμε την πραγματικότητα:

1. "Όλες οι Κάμερες Ασφαλείας Λειτουργούν Με Τον Ίδιο Τρόπο"

Ένα από τα πιο διαδεδομένα λάθη. Ενώ οι περισσότερες κάμερες μπορεί να μοιάζουν, οι δυνατότητες τους διαφέρουν. Κάποιες προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση αριθμού πινακίδας, παρακολούθηση συναλλαγών POS, και νυχτερινή όραση με μακρύ εύρος (κάτι που δεν υπάρχει στις συνηθισμένες κάμερες). Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

2. "Οι Ασύρματες Κάμερες Δεν Χρειάζονται Καλώδια"

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, οι ασύρματες κάμερες δεν είναι πλήρως ασύρματες. Χρειάζονται καλώδια για να συνδεθούν στην πηγή τροφοδοσίας τους. Ο όρος “ασύρματες” αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν χρειάζονται καλώδια για τη σύνδεσή τους με το κέντρο αποθήκευσης.

3. "Οι Κάμερες Ασφαλείας Καταγράφουν Όλα στο Πεδίο Όρασης"

Παρόλο που φαίνεται αληθινό, όχι όλες οι κάμερες μπορούν να καταγράψουν ένα ευρύ πεδίο όρασης. Αυτό οφείλεται στον τύπο του φακού. Οι διάφοροι φακοί παρέχουν διάφορες επιδόσεις, περιορίζοντας τη δυνατότητα της κάμερας να καταγράψει συγκεκριμένο αντικείμενο εντός του πλαισίου.

4. "Η Τοποθέτηση των Καμερών Είναι Απλή"

Η επιλογή του σωστού μέρους για την εγκατάσταση είναι δύσκολη και περίπλοκη. Η τοποθέτηση καμερών σε μη συνιστώμενες περιοχές μπορεί να μειώσει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά τους. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως τα φώτα του ήλιου που μπορεί να εμποδίσουν την κάμερα ή αντικείμενα που μπορεί να εμποδίσουν το πεδίο όρασης. Για αυτούς τους λόγους, είναι πάντα απαραίτητο να τις εγκαθιστά επαγγελματίας.

5. "Τα Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης είναι Aκριβά"

Στην πραγματικότητα, δεν είναι όλες οι κάμερες είναι ακριβές. Εκτός από εκείνες με υψηλή τεχνολογία παρακολούθησης, υπάρχουν πολλές προσιτές επιλογές στην αγορά που προσφέρουν αξιόπιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα.

Εάν επιθυμείτε:

  • να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας
  • να βελτιώσετε την ασφάλεια του οικιακού ή επαγγελματικού σας χώρου
  • να μάθετε περισσότερα για τα συστήματα ασφαλείας
  • να βρείτε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες

Επικοινωνήστε μαζί μας.