Γιατί να βάλω συναγερμό για την ασφάλεια του σπιτιού μου;

συναγερμός σπιτιού

Ο συναγερμός αποτελεί έναν από τους οικονομικότερους και σίγουρους τρόπους για να αποτραπεί μία διάρρηξη. Οι περισσότεροι θεωρούν, πως ένα σύστημα ασφαλείας είναι περιττό, μέχρι να κινδυνέψει η ασφάλεια του σπιτιού τους. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών πριν εισβάλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφαλείας του. Έτσι, η παρουσία και μόνο ενός συστήματος ασφαλείας αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα σε μια πιθανή διάρρηξη. Παρακάτω η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει τους κυριότερους 3 λόγους, για τους οποίους αξίζει να επενδύσεις σε ένα σύστημα ασφαλείας.

#1 Είναι οικονομικά συμφέρον

Υπάρχουν πάμπολλες εταιρίες που μπορούν να αναλάβουν την τοποθέτηση του συναγερμού σου. Το θέμα είναι να βρεις αυτή που σου ταιριάζει ενώ δεν επιβαρύνει την τσέπη σου. Έπειτα, κάποια σύγχρονα συστήματα συναγερμού μπορούν να τοποθετηθούν και από σένα, χωρίς βοήθεια. Απαραίτητη προϋπόθεση εδώ, είναι το να έχεις μελετήσει και κατανοήσει το σωστό τρόπο για να το κάνεις.

Κάτι που ίσως δε γνωρίζεις, είναι ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρίες που μειώνουν τα ασφάλιστρά σου, αν έχεις εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας στο σπίτι. Η έκπτωση μπορεί να φτάσει το 15- 20% των ασφαλίστρων, αν το σύστημα ασφαλείας έχει τοποθετηθεί από αξιόπιστους επαγγελματίες όπως εμείς στην FCS Security Systems.

Συμπέρασμα: Διάλεξε τον επαγγελματία σου σοφά! Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σου προσφέρει εγγύηση και υπηρεσίες σέρβις.

#2 Είναι αποτελεσματικός

Ένας επίδοξος διαρρήκτης, είναι πολύ πιθανό να ελέγξει αν το σπίτι διαθέτει κάποιο σύστημα ασφαλείας, πριν δράσει. Ακόμα και η ύπαρξη συναγερμού στο χώρο, είναι ένας παράγοντας που μπορεί να του αλλάξει τα σχέδια. Αυτό θα συμβεί, γιατί ο συναγερμός είναι κάτι το θορυβώδες και ικανό να τραβήξει πάρα πολλά ανεπιθύμητα βλέμματα.

Από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν ο διαρρήκτης δεν έχει ελέγξει το σπίτι για ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας, ο συναγερμός μπορεί να σε βοηθήσει. Δηλαδή, ο διαπεραστικός ήχος του συναγερμού μπορεί να τρομάξει το διαρρήκτη και να τον τρέψει σε φυγή. Επίσης, στο άκουσμά του θα αφυπνιστείς αμέσως, όπως και οι γείτονες, κάποιος από τους οποίους είναι πιθανό να καλέσει και την άμεση δράση. Σαν πρόσθετο πλεονέκτημα, υπάρχουν συστήματα συναγερμού, τα οποία συνδέονται αυτόματα με ένα κέντρο λήψης σημάτων. Το κέντρο αυτό είναι επιφορτισμένο με το καθήκον να καλέσει εσένα και την άμεση δράση, τη στιγμή που θα λάβει το σήμα της παραβίασης. Έτσι, μπορείς να νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια στις διακοπές σου!

#3 Είναι κατάλληλος για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους

Το σημείο αυτό, αναφέρεται κυρίως στα ασύρματα συστήματα. Τα ασύρματα συστήματα διαθέτουν τηλεχειριστήρια, τα οποία είναι εύκολα στη χρήση ακόμα και από τις μικρότερες ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά, όπως και οι ηλικιωμένοι, θα μπορούν να αφοπλίσουν το συναγερμό με το πάτημα ενός κουμπιού, σε περίπτωση λάθους. Επίσης, σημαίνει ότι θα μπορούν να πατήσουν το κουμπί πανικού, σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης. Το κουμπί αυτό, ειδοποιεί αμέσως ειδικά τηλέφωνα που έχουν οριστεί, όπως το τηλέφωνο της αστυνομίας.