Τι συναγερμό να βάλω στο σπίτι μου;

alarm

Αισθάνεσαι μια ανασφάλεια για το σπίτι σου, είτε είσαι μέσα, είτε λείπεις; Μήπως τον τελευταίο καιρό έχεις ακούσει για περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν διακοπές και γύρισαν για να βρουν το σπίτι τους “καλοκαιρινό”;

Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε μάλλον σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να εγκαταστήσεις στο σπίτι σου ένα σύστημα ασφαλείας. Τα συστήματα συναγερμού είναι ο επικρατέστερος τρόπος με τον οποίο συνηθίζεται να προστατεύεται ένα σπίτι. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι πρόκειται για έναν αρκετά οικονομικό τρόπο προστασίας.

Ωστόσο, η επιλογή δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Τι συναγερμό να βάλω στο σπίτι; Ενσύρματο, ή ασύρματο; Επώνυμο, ή ανώνυμο; Ποια εταιρία εγκατάστασης να εμπιστευθώ; Αυτές είναι κάποιες βασικές ερωτήσεις που πιθανώς σε απασχολούν.

Ποιος είναι ο καλύτερος συναγερμός για το σπίτι μου;

Το πρώτο πράγμα που έχει σημασία όταν εγκαθιστάς ένα σύστημα ασφαλείας, όπως συναγερμό, ή πόρτα ασφαλείας, είναι η επιλογή του σωστού επαγγελματία. Χρειάζεσαι ένα πιστοποιημένο συνεργείο, που να σου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εγγύηση και άμεση επισκευή σε περίπτωση βλάβης. Εμείς στην FCS Security Systems ως πιστοποιημένη εταιρία σε συστήματα ασφαλείας είμαστε στο πλευρό σας 24ώρες το 24ωρο για να σας παρέχουμε τις ιδανικότερες λύσεις και βοηθώντας στο να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα συναγερμού είτε ως ασύρματη είτε ως ενσύρματη λύση.

#1 Ενσύρματο σύστημα συναγερμού

Πλεονεκτήματα

Το ενσύρματο σύστημα συναγερμού βασίζεται σε μια πολύ αξιόπιστη τεχνολογία, γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Γενικά, είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν το σπίτι σου έχει ήδη εγκατεστημένη καλωδίωση, γιατί στην περίπτωση αυτή, το κόστος τοποθέτησης είναι αρκετά χαμηλό. Ταυτόχρονα, αν γίνεται σωστή συντήρηση του συστήματος (περίπου κάθε 2 χρόνια), τότε είναι πολύ δύσκολο να παραβιαστεί. Άλλο ένα πλεονέκτημά του, είναι ότι οι ανιχνευτές που απαιτεί είναι πιο οικονομικοί και πιο διακριτικοί, από τους ανιχνευτές ασύρματων συστημάτων.

Μειονεκτήματα

Από την άλλη πλευρά, ένα ενσύρματο σύστημα συναγερμού απαιτεί αρκετά μεγάλο χρόνο εγκατάστασης. Συγκεκριμένα, είναι πιθανό να χρειαστεί παραπάνω από μια μέρα, ενώ θα χρειαστείς απαραιτήτως τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Έπειτα, πρέπει να αναλογιστείς την αισθητική αλλαγή που θα επέλθει στο σπίτι σου. Τι εννοούμε; Ότι η παρουσία των καλωδίων, αν δεν περνούν μέσα από τους τοίχους, θα έχει ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, γιατί θα είναι ορατά στο χώρο. Επίσης, αν τα καλώδια τοποθετηθούν εξωτερικά στους τοίχους, θα χρειαστεί να κολληθούν με θερμοσυστελλόμενη κόλλα. Αυτό σημαίνει πως, όταν μειωθεί η δράση της κόλλας, θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τα καλώδια να ξεκολλήσουν.

#2 Ασύρματο σύστημα συναγερμού

Πλεονεκτήματα

Μια ιδανική λύση, κυρίως αν μένεις σε ενοίκιο. Αυτό σημαίνει ότι αν πρόκειται να μετακομίσεις στο μέλλον, μπορείς να πάρεις ολόκληρο το σύστημα μαζί σου, στο νέο σου σπίτι. Ο χρόνος εγκατάστασης είναι ελάχιστος, και έτσι γλυτώνεις την επιβάρυνση της πληρωμής πολλών εργατοωρών. Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα αυτού του είδους συναγερμού, είναι ότι δε θα χρειαστούν ιδιαίτερες επεμβάσεις στο χώρο σου.

Εφόσον δεν τοποθετούνται καλώδια, η αισθητική του χώρου δεν αλλάζει, και δε χρειάζονται τρύπες στους τοίχους, ή μετακίνηση κάποιων επίπλων. Τέλος, ακόμα και το κόστος αναβάθμισης και αντικατάστασης μερών του είναι μικρότερο, απ΄ ότι το κόστος αναβάθμισης ενσύρματου συστήματος. Τα παραπάνω στοιχεία συνθέτουν το λόγο για τον οποίο τα ασύρματα συστήματα συναγερμούν προτιμώνται από τόσο πολλά νοικοκυριά!

Μειονεκτήματα

Ωστόσο, πρέπει να εξετάσεις και τα αρνητικά σημεία ενός ασύρματου συστήματος συναγερμού. Για αρχή, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μιλάμε για ένα φθαρτό σύστημα, όπως είναι και τα ενσύρματα. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς τις υπηρεσίες σέρβις που μόνο ένα αξιόπιστο συνεργείο μπορεί να σου προσφέρει. Σε κάθε περίπτωση, οι μπαταρίες των αισθητήρων θα πρέπει σίγουρα να αντικαθιστώνται, περίπου κάθε 2 χρόνια. Επίσης, οι αισθητήρες καθεαυτοί είναι αρκετά ακριβότεροι από τους αντίστοιχους των ενσύρματων συστημάτων. Τέλος, πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι μιλάμε για ασύρματη τεχνολογία, την οποία μπορεί να μπλοκάρει/ παρακάμψει ένα πολύ αποφασισμένος διαρρήκτης

#3 Υβριδικό σύστημα συναγερμού

Όπως γίνεται φανερό από το όνομά του, αποτελεί ένα συνδυασμό μεταξύ των δύο ανωτέρω ειδών. Συνεπώς, απαιτεί να υπάρχει καλωδίωση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει τη χρήση τηλεχειριστηρίων, ώστε να είναι κατάλληλος για χειρισμό από κάθε ηλικία. Η κεντρική του μονάδα υποστηρίζει τόσο ενσύρματες, όσο και ασύρματες ζώνες. Συγκεντρώνει όλα τα οφέλη που σου προσφέρει ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού. Παρόλα αυτά, δεν ενδείκνυται η χρήση του, αν δεν υπάρχει ήδη εγκατάσταση καλωδίωσης συναγερμού στο σπίτι.

Απαντήθηκαν οι αμφιβολίες σου στο ερώτημα “Τι συναγερμό να βάλω στο σπίτι”; Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείς αλλά και για να λάβεις προσφορές για την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο σπίτι σου!