Πως οι διαρρήκτες «ανοίγουν» ένα σπίτι χρησιμοποιώντας τα social media;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν συνδέσει τον κόσμο και διευκολύνουν τη ζωή μας καθημερινά. Δυστυχώς, αυτός ο βαθμός διασύνδεσης έχει δημιουργήσει πρόσβαση στις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Τα social media είναι το πρώτο μέρος που ψάχνουν οι διαρρήκτες για να συλλέξουν προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες για το υποψήφιο θύμα τους. Συγκεκριμένα, το 78% των διαρρηκτών βρίσκουν άμεσα πληροφορίες για το άτομο που «έχουν βάλλει στο μάτι» και τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια του σπιτιού του.

social media security

Δείτε πως οι πληροφορίες που ανεβάζουμε, πολλές φορές μαρτυρούν περισσότερα από εκείνα που επιθυμούμε να «ποστάρουμε».

1.Οι διαρρήκτες μπορούν να δουν αν το άτομο βρίσκεται σε ευάλωτη ηλικία. Επιπλέον, γνωρίζουν αν δουλεύει και πόσες ώρες λείπει από το σπίτι. Αν σχεδιάζετε λοιπόν κάποιο ταξίδι, καλό είναι να μην το ανακοινώσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2.Μέσω των φωτογραφιών που κοινοποιείτε στα social media. Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε, μπορούν να προδώσουν, τις συντεταγμένες του σημείου όπου τραβήχτηκε η κάθε μία. Το Google maps και οι λοιπές υπηρεσίες της Google είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για τον εντοπισμό κάποιου χώρου.

3.Από μικρές λεπτομέρειες σε φωτογραφίες που απεικονίζουν το εξωτερικό του σπιτιού σας. Αν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχετε φωτογραφία από το εξωτερικό του οικήματός σας, μπορεί εύκολα κάποιος να λάβει πληροφορίες. Να διακριθεί μια χαλασμένη κλειδαριά, ένα σπασμένο ή παλιάς τεχνολογίας παράθυρο που μπορεί εύκολα να παραβιαστεί

Έχοντας τις παραπάνω προσβάσεις, μπορεί ο καθένας να εντοπίσει το σπίτι μας. Το αν θα σκεφτεί κάποιος να μπει σε αυτό, εξαρτάται από το πόσο έχουμε φροντίσει για την ασφάλειά του χώρου μας. Οι κλειδαριές ασφαλείας ή/και πόρτες ασφαλείας κάνουν τον επίδοξο διαρρήκτη να έχει δεύτερες σκέψεις. Ενώ, βάση στατιστικών μελετών, η ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού με την υποστήριξη καμερών ασφαλείας σε εμφανή σημεία στο χώρο μας απωθούν τις όποιες κακόβουλες ενέργειες.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια του σπιτιού σας επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Επικοινωνία