Συστήματα ασφαλείας: Μύθοι και αλήθειες

Κάμερα ασφαλείας

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο συζήτησης που προκαλεί ενδιαφέρον στο ευρύτερο κοινό , έτσι και με το ζήτημα που αφορά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι μας , προκύπτουν στοιχεία, δεδομένα και απόψεις ανεπιβεβαίωτες που ακόμα και οι πιο μορφωμένοι και ψαγμένοι άνθρωποι μπορούν να θεωρήσουν ως αληθή. Με το παρόν άρθρο θα παραθέσουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους που διακινούνται σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας έτσι ώστε να μην πέσετε ξανά θύματα ψευδών διακηρύξεων.

Οι διαρρήξεις γίνονται μόνο τη νύχτα;

Η πεποίθηση ότι οι διαρρήκτες δρουν κατά τη διάρκεια της νύκτας είναι αναληθής. Αποτελεί κοινή λογική ότι θα κάνουν απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι μόνο αν το βρουν αυτό άδειο. Και εφόσον αυτό αληθεύει, τότε τι εμποδίζει τους κακοποιούς από το να εισβάλλουν μέρα μεσημέρι σε κάποια κατοικία όταν όλοι οι ένοικοι της απουσιάζουν στις εργασίες τους και στο σχολείο; Στο μεταξύ, τις νύχτες έχουν όλο το πεδίο ελεύθερο για να μπαίνουν σε καταστήματα και γραφεία που είναι ήδη κλειστά.Οπότε, η αντίληψη ότι ένας συναγερμός σπιτιού είναι περιττός επειδή αυτό είναι ασφαλές το βράδυ μόνο και μόνο επειδή οι κάτοικοι του βρίσκονται εντός των τοίχων είναι πέρα για πέρα λάθος.

Το σύστημα ασφαλείας με προστατεύει μόνο από διαρρήκτες;

Ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι είναι απαραίτητος γιατί εκτός από τη προστασία που παρέχει έναντι των διαρρήξεων , μπορεί να σας συνδράμει και σε άλλους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να διατρέξετε στο χώρο σας. Αυτές οι πρακτικές εφαρμογές γίνονται διαθέσιμες εφόσον ο συναγερμός σας έχει συνδεθεί σε κέντρο λήψης σημάτων. Ιδιαίτερα αν στο σπίτι σας βρίσκονται ηλικιωμένοι ή / και μωρά και μικρά παιδιά, ένας συναγερμός μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά σωτήριος και να στείλει σήμα στο κέντρο λήψης σημάτων σε περίπτωση άμεσης ιατρικής ανάγκης. Ακόμα και σε άλλες επικίνδυνες περιπτώσεις όπως είναι πυρκαγιές ή διαρροές τοξικών αερίων, δύναται ο συναγερμός να ειδοποιήσει μέσω των ανάλογων σημάτων το κέντρο λήψης σημάτων και αυτό με τη σειρά του να ειδοποιήσει τις αρχές.

Μπορώ να αφήσω ανάμενα τα φώτα αντί να εγκαταστήσω σύστημα ασφαλείας;

Μια άλλη ψευδαίσθηση που χαίρει ευρείας εκτίμησης είναι αυτή που λέει πώς αρκεί να αφήσουμε όλα τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι όταν πρόκειται να απουσιάσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αποτρέψει τους κακοποιούς από την περιουσία μας, συνεπώς ένας συναγερμός ασφαλείας περιττεύει. Σκεφτείτε όμως ότι το πιθανότερο είναι αυτό να λειτουργήσει ως κράχτης και να προσελκύει τους κλέφτες παρά να τους αποθαρρύνει. Γιατί είναι εξαιρετικά περίεργο ένα σπίτι να είναι φωταγωγημένο συνέχεια σε όλους τους χώρους και το μόνο που μπορεί αυτό να σημαίνει είναι ότι μάλλον είναι ακατοίκητο και άρα το πεδίο ελεύθερο προς πάσα παράνομη ενέργεια.

Σε περίπτωση που οι διαρρήκτες κόψουν τα καλώδια, ο συναγερμός απενεργοποιείται;

Άλλος ένας μύθος είναι αυτός που διακινεί την πεποίθηση ότι ένας συναγερμός μπορεί να απενεργοποιηθεί με σχετική ευκολία απλώς κόβοντας τα καλώδια του. Αυτό όμως είναι πέρα για πέρα αναληθές για τα συστήματα συναγερμού τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για πολύ εξελιγμένους μηχανισμούς που δεν είναι καθόλου εύκολα να παρακαμφθούν. Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού σπιτιών λειτουργούν με ένα συνδυασμό καλωδίων και ασύρματης τεχνολογίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, στην παραμικρή απόπειρα παραβίασης του συστήματος ασφαλείας, το κέντρο λήψης σημάτων να λάβει άμεση ειδοποίηση και στη συνέχεια να ειδοποιήσει την άμεση δράση. Όπως γίνεται κατανοητό, οι υπηρεσίες του κέντρου λήψης σημάτων είναι πραγματικά πολύτιμες και σε συνδυασμό με το σύστημα ασφαλείας δημιουργούν ένα αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας του χώρου σας από τους διαρρήκτες και όχι μόνο. Οπότε καταρρίπτεται πανηγυρικά και αυτός ο μύθος που θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι ένας συναγερμός μπορεί να εξουδετερωθεί κόβοντας τα καλώδια. Τέλος

Οι αισθητήρες κίνησης ξεγελιούνται εύκολα;

Τέλος, άλλη μια λανθασμένη εκτίμηση είναι αυτή που λέει ότι οι αισθητήρες κίνησης μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν όταν κάποιος κινηθεί με συγκεκριμένο τρόπο μέσα στο φυλασσόμενο χώρο. Τα εξαρτήματα αυτά στους συναγερμούς τελευταίας τεχνολογίας είναι απόλυτης ακρίβειας με αποτέλεσμα να πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η τυχόν ύπαρξη κατοικίδιων στο χώρο ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα παρεμβολών.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου , πορευτείτε ελεύθερα προς αναζήτηση ενός αξιόπιστου συστήματος ασφαλείας που θα βρείτε στην αγορά με ευκολία. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θωρακίσετε το σπίτι και την οικογένεια σας