Σκύλος VS Συναγερμός, ή μήπως και τα δύο;

σκύλος συναγερμός

Μία συχνή ερώτηση που κάνουν οι πελάτες μας είναι: «Αν έχω σκύλο στο σπίτι, είναι απαραίτητος ο συναγερμός;». Ο σκύλος αποδεδειγμένα αποτελεί τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις σκύλων που τα έχουν “βάλει” με διαρρήκτες. Ο σκύλος λειτουργεί είτε προειδοποιητικά, όταν προσπαθήσει κάποιος κλέφτης να μπει στο σπίτι, είτε διαχειριστικά αντιμετωπίζοντας τον διαρρήκτη ενώ βρίσκεται ήδη στον χώρο.

Εμείς στην F.C.S Security Systems αγαπάμε ιδιαίτερα τους σκύλους και τα ζώα. Έτσι, δεν θα επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε ένα κατοικίδιο με την απόδοση ενός συστήματος συναγερμού. Ωστόσο θα εξηγήσουμε γιατί το να έχει κάποιος σκύλο και σύστημα συναγερμού είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Το 95% των διαρρηκτών φοβάται τον σκύλο

Σύμφωνα με έρευνες το 95% των διαρρηκτών φοβάται έναν άγριο σκύλο και στο βροντερό γάβγισμά του, κάνει πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ίδια έρευνα όμως αναφέρει ότι ο φόβος για τον σκύλο, βρίσκεται στη λίστα πιο κάτω από τον φόβο που προκαλεί το να είναι μέσα στο σπίτι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες!

Το ζήτημα είναι ότι το κατοικίδιο λειτουργεί προειδοποιητικά και σε πολλές περιπτώσεις αποτρεπτικά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι επιπλέον κίνδυνοι. Να τραυματιστεί ο σκύλος ή το ζώο να επιτεθεί άγρια σε κάποιον διαρρήκτη και ο τελευταίος να κάνει μήνυση. Οπότε από θύματα να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση ενός θύτη. Επίσης ο σκύλος δε συγχωρεί τα «ανθρώπινα λάθη», σε περίπτωση που κάποιος δικός σας ξεχάσει τα κλειδιά του ή κάποιος γείτονας ακούσει κάτι και επιχειρήσει να μπει στο σπίτι.

Ένα ακόμη θέμα αποτελεί η ευαισθησία του συναγερμού στον σκύλο, που είναι στο σπίτι. Όπως και ένα false alarm, το οποίο ενδέχεται να ενοχλήσει ιδιαίτερα το κατοικίδιό σας.

Σύστημα συναγερμού και σκύλος σημαίνει επένδυση

Κάθε σκύλος έχει έξοδα για τη φροντίδα του και σίγουρα για την εκπαίδευσή του. Τα κόστη αυτά έχουν διάρκεια, ενώ ένα σύστημα συναγερμού τοποθετείται και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον κόστος. Φυσικά θα πρέπει να πραγματοποιείται η καθιερωμένη συντήρηση και όταν κρίνεται αναγκαίο, μία αναβάθμιση ή αλλαγή του συστήματος. Αυτό όμως δε συμβαίνει συχνά.

Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για μία επένδυση. Αν ρωτήσετε κάποια εταιρεία με συστήματα συναγερμού ή ασφαλείας γενικότερα, θα σας θέσει το ζήτημα της εμπιστοσύνης. Κατά πόσο μπορείς να βασιστείς στον σκύλο; Και αν ο σκύλος λείπει μαζί σας από το σπίτι;

Σε ποιον μπορώ να βασιστώ;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συναγερμοί ασφαλείας σπιτιών είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το σπίτι σας μπορεί να είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να παρέχουν σχεδόν 100% ασφάλεια.

Σύμφωνα πάλι με έρευνες ένα σπίτι χωρίς σύστημα συναγερμού έχει 35,9% περισσότερες πιθανότητες για διάρρηξη συγκριτικά με ένα σπίτι που δεν διαθέτει τέτοιο μέσο προστασίας και ασφάλειας.

Το ιδανικό κατά τη γνώμη μας είναι ο συνδυασμός. Να έχετε εκπαιδεύσει σωστά τον αγαπημένο σκύλο σας, να έχετε φροντίσει για την ασφάλεια του χώρου με πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας, με νέα ρολά και ένα σύστημα συναγερμού.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να αξιοποιηθεί απόλυτα συνδέοντάς το με ένα 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων προσφέροντας σας υπηρεσίες ασφαλείας πάνω από τις προσδοκίες σας!

Για μια πιστή φιλία βασιστείτε στον σκύλο σας. Για την ασφάλεια σας εμπιστευτείτε την F.C.S Security Systems.