Μπορώ να έχω συναγερμό και κατοικίδιο μέσα στο σπίτι;

σκύλος

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιλέγει να πάρει σκύλο, ένα ζώο που έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί τον καλύτερο και πιο πιστό φίλο του ανθρώπου. Ενώ ο σκύλος είναι και ένας από τους καλύτερους φύλακες για ένα σπίτι, μπορεί εύκολα να εξουδετερωθεί ή να απομονωθεί σε περίπτωση διάρρηξης. Έτσι, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων αναρωτιούνται αν ένα ζώο μπορεί να συνυπάρξει με ένα σύστημα συναγερμού χωρίς να δημιουργεί ψευδούς συναγερμούς.

Η αλήθεια είναι πως πριν μερικά χρόνια η ιδέα να τοποθετηθεί ένα σύστημα συναγερμού σε ένα σπίτι με κατοικίδιο «τρόμαζε» τον εγκαταστάτη μόνο στην ιδέα. Αυτό συνέβαινε αφού,  οι ανιχνευτές κίνησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου δεν επέτρεπαν μεγάλη ευελιξία στην ταυτόχρονη ύπαρξη κατοικίδιου και ενεργοποιημένου συστήματος συναγερμού. Σαν αποτέλεσμα, το κατοικίδιο περιορίζονταν σε έναν ακάλυπτο χώρο ώστε να μπορεί να κινείται χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Η λύση στο πρόβλημα ήρθε από τις κατασκευάστριες εταιρίες με τη δημιουργία ανιχνευτών κίνησης φιλικών προς τα ζώα, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους.

Οι νέοι ανιχνευτές κίνησης τα τελευταία χρόνια διαθέτουν «ανοχή» στην κίνηση κάποιου κατοικίδιου στο σπίτι. Έτσι, ένα ζώο μπορεί να κινείται μέσα στην επιτηρούμενη περιοχή, χωρίς να ενεργοποιείται ο συναγερμός. Διαθέτουν επιπλέον λειτουργίες σε σχέση με τους συμβατικούς ανιχνευτές κίνησης (pet friendly) και η επιλογή από τον εγκαταστάτη έγκειται στο μέγεθος του κατοικίδιου. Το κόστος τους δεν διαφέρει πολύ από τους συμβατικούς ανιχνευτές και καθιστούν το σπίτι ασφαλές, ενώ το ζώο κινείται μέσα σε αυτό ανενόχλητο.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται πλέον ο προβληματισμός όλων εκείνων που διαθέτουν ένα ή περισσότερα κατοικίδια ενώ παράλληλα κρίνουν αναγκαίο πλέον να τοποθετήσουν ένα σύστημα συναγερμού για την ασφάλεια τους.

Δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε ένα σύστημα ασφαλείας μαζί με ένα κατοικίδιο. Συνεργαστείτε μαζί μας και βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς.