Καινοτομία στις λύσεις αναλογικών καμερών υψηλής ευκρίνειας

Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες που έχουν σχεδιαστεί για επιτήρηση χώρων με χαμηλό φωτισμό, έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθαρές ασπρόμαυρες εικόνες υψηλής ανάλυσης, βοηθώντας σημαντικά τις αστυνομικές αρχές στην αναγνώριση και ταυτοποίηση υπόπτων σε διάφορες παράνομες ενέργειες, που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που το χρώμα αποτελεί βασικό παράγοντα στην εξακρίβωση ενός ύποπτου ατόμου ή οχήματος; Δε θα ήταν πιο εύκολο για την αστυνομία να εντοπίσει ένα ύποπτο όχημα στο σκοτάδι, αν ένα σύστημα παρακολούθησης της παρείχε περισσότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα το χρώμα και τον τύπο του αυτοκινήτου;

Σήμερα, για την αποτελεσματική επίλυση αυτού του προβλήματος, οι νέες κάμερες της Hikvision, εξοπλισμένες με την τελευταία τεχνολογία ColorVu, επεκτείνουν και ενισχύουν τις δυνατότητες επιτήρησης στο σκοτάδι καθώς εξαλείφουν την κάλυψη που παρέχει η νύχτα, για να καταγράψουν ζωντανές χρωματικές εικόνες – οδηγώντας στην δίωξη εγκληματιών, όπως αυτή που περιγράφηκε παραπάνω και τελικά στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Επομένως, η υψηλή ευαισθησία των καμερών ColorVu είναι σχεδιασμένη για εφαρμογές επιτήρησης, όπου απαιτούνται έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης, ακόμη και σε περιβάλλοντα με εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό. Χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων και μια νέα δομή συλλογής φωτός, που βελτιώνει σημαντικά τη χρήση ακόμη και μιας πολύ αδύναμης πηγής φωτός. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι ακραίες συνθήκες φωτισμού στη διαδικασία του σχεδιασμού.

Οι κάμερες ColorVu είναι εξοπλισμένες με συμπληρωματικό φωτισμό, έτσι ώστε, όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως πηγή φωτός (π.χ. από τα αστέρια ή από μια λάμπα δρόμου), να μπορούν να παρέχουν πολύχρωμη απεικόνιση και να εξασφαλίσουν ζωντανή χρωματική απεικόνιση σε πολλά σενάρια εφαρμογών, όπως οι δημόσιοι χώροι χωρίς φωτισμό, η νυχτερινή ασφάλεια σε βιομηχανικά πάρκα, οι διασταυρώσεις κυκλοφορίας σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού και σε πολλές ακόμη εφαρμογές στις οποίες οι πληροφορίες για το χρώμα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Μπορείτε να βρείτε την καινοτόμα αυτή σειρά καμερών στην έκθεση μας καθώς και άλλες επιλογές κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με γνώμονα πάντα την καλύτερη εποπτεία του οικιακού ή/και επαγγελματικού σας χώρου.

Πηγή: securitymanager