Ειδοποιήση συναγερμού : Eφαρμογή σε κινητό ή Κέντρο Λήψης Σημάτων ;

ειδοποιηση απο εφαρμογή

Ειδοποίηση σε σήμα συναγερμού:

Εφαρμογή σε κινητό VS Κέντρο Λήψης Σημάτων

Σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο, με τις απαιτήσεις για ασφάλεια να αυξάνονται διαρκώς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενσωμάτωση των υπηρεσιών ασφάλειας στις νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες όπου κάθε ασφαλιζόμενος χώρος θα ελέγχεται απομακρυσμένα.

 Σήμερα υπάρχουν δύο βασικές επιλογές απομακρυσμένου ελέγχου:

 1) Δυνατότητα απλής επικοινωνίας του συναγερμού με το τηλέφωνο του χρήστη.

 2) Πολλαπλές δυνατότητες επικοινωνίας μέσω σύνδεσης κάθε ασφαλιζόμενου χώρου με ένα 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού και Εικόνας.

 Το ποια επιλογή είναι η πιο ασφαλής αποτελεί:

Ενα δίλημμα που ουσιαστικά δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται.

 Παρόλα αυτά συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε αναλυτικά τις διαφορές ανάμεσα στους δύο τρόπους ελέγχου, ώστε να γίνει σαφής η τεράστια υπεροχή του ΚΛΣ στο επίπεδο ασφάλειας.

Εφαρμογή σε κινητό

 • Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο οικονομική επιλογή, εφόσον δεν υπάρχει κόστος λήψης/διαχείρισης σημάτων από ένα στελεχωμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό 24ωρου Κέντρου Λήψης Σημάτων και Εικόνας.
 • Ο gadget χαρακτήρας της λήψης σημάτων του συναγερμό στο smartphone αποτελεί ένα γοητευτικό «παιχνίδι» για την νέα γενιά χρηστών.
 • Το ελκυστικό marketing των εφαρμογών απομακρυσμένης λήψης σημάτων, όπου κι αν βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του ασφαλιζόμενου χώρου, αποτελεί μια θελκτική πρόκληση για εξερεύνηση.
 • Η «προστασία» της ζωής και της περιουσίας από μια υπερτιμημένη web camera, ή ενός συναγερμού do-it -yourself, με την βοήθεια μίας πληθώρας νέων smartphone στην αγορά της οικιακής ασφάλειας, είναι σίγουρα η τελευταία λέξη της μόδας.
 • Οι παραβιάσεις στον χώρο λαμβάνονται από τον χρήστη ως push-notifications ειδοποιήσεις στo smartphone. Είναι εμφανές πως ο κάτοχος πιθανότατα δεν θα τα λάβει εγκαίρως επειδή για παράδειγμα οδηγεί, κοιμάται, αθλείται, δεν έχει σήμα, δεν έχει μπαταρία, ή απλά είναι απασχολημένος!
 • Η ευθύνη της ειδοποίησης των Αρχών βαραίνει αποκλειστικά τον χρήστη και η ασφάλεια της, υπό απειλή, οικογένειας και της περιουσίας του, επαφίεται στην ταχύτητα και ασφαλώς την ψυχραιμία του την στιγμή που μαθαίνει πως ο χώρος του παραβιάζεται.

Κέντρο Λήψης και Διαχείρισης Σημάτων Συναγερμού

 • Ο απομακρυσμένος έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες είναι ζωτικής σημασίας, καθώς εγγυάται άμεση ανταπόκριση, ειδοποίηση των Αρχών και των εξουσιοδοτημένων προσώπων και κατάλληλος χειρισμούς μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης.
 • Ο εγκαταστάτης του συστήματος συναγερμού έχει πλήρη και άμεση ενημέρωση για οπουδήποτε τεχνικό πρόβλημα υπάρξει στο σύστημα όπως πτώση της μπαταρίας, απώλεια τηλεφωνικής σύνδεσης, δολιοφθορά, βλάβη κάποιας ζώνης κ.α. Για τον λόγο αυτό άλλωστε κάθε επαγγελματίας εγκαταστάτης αποτρέπει την επιλογή της απομακρυσμένης παρακολούθησης, ως αποκλειστικό τρόπο ειδοποίησης.
 • Σε περιπτώσεις λανθασμένης ενεργοποίησης του συστήματος συναγερμού, η αστοχία διασταυρώνεται και επιβεβαιώνεται άμεσα από το Κέντρο Ελέγχου, χωρίς να ενοχληθούν άσκοπα οι Αρχές.
 • Μια ακόμη συνηθισμένη περίπτωση είναι αυτή της αφόπλισης υπό απειλή, όπου και πάλι το Κέντρο Ελέγχου χειρίζεται την κατάσταση όπως αρμόζει, ενώ παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του μπουτόν πανικού όπου με ένα απλό πάτημα γίνεται σιωπηλή ειδοποίηση μέσω του Κέντρου όπου κινητοποιείται αναλόγως.
 • Τελευταίο αλλά σημαντικότερο όλων, είναι η περίπτωση που ο εισβολέας εξαναγκάσει τον ιδιοκτήτη του ασφαλιζόμενου χώρου να αφοπλίσει τον συναγερμό, με σκοπό να μην ειδοποιηθεί το Κ.Λ.Σ. Το όποιο έχει και αυτό προβλεφθεί με τη χρήση «μυστικού κωδικού» όπου ενεργοποιεί το σήμα και για μια ακόμα φορά το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα κάνει τη δουλειά του!
 • Επενδύοντας σε ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας με σύνδεση στο Κέντρο Λήψης Σημάτων   εξασφαλίζετε υψηλή κάλυψη και άμεση ενημέρωση  με ένα ολόκληρο μηχανισμό που θα ακούει και θα βλέπει για εσάς όλο το 24ωρο με ένα πολύ προσιτό ετήσιο κόστος.  Είναι σαφές πως η επιλογή σύνδεσης του συστήματος συναγερμού με 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι μονόδρομός για αυτούς που αναζητούν ουσιαστική ασφάλεια.

Οι εφαρμογές ειδοποίησης συναγερμού έχουν την αξία τους,
μόνο όμως όταν λειτουργούν συμπληρωματικά με το 
Κέντρο Λήψης Σημάτων.

ΠΗΓΕΣ: Spartan security