Τι συναγερμό χρειάζονται οι ηλικιωμένοι στο σπίτι;

συναγερμος για ηλικιωμενους

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι πλέον είναι ανεξάρτητοι να ζουν μόνοι τους στα σπίτια τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ασφάλεια τους και η άμεση ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης των οικείων και των συγγενικών προσώπων τους , να αποτελεί επιτακτική ανάγκη και να είναι πολύ σημαντικός. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας είναι η καλύτερη λύση.

Η FCS Security Systems έχοντας μεγάλη τεχνογνωσία στα συστήματα ασφαλείας, σας προτείνει παρακάτω ορισμένες ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων και πως μπορούν να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την προστασία των ηλικιωμένων στο σπίτι.

Τι παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού σε συνδυασμό με εξωτερική περιμετρική προστασία αποτελεί την ιδανική επιλογή για την ασφάλεια των ηλικιωμένων , παρέχοντας τη μέγιστη προστασία του σπιτιού στο οποίο διαμένει.
Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού παρέχουν τη δυνατότητα όπλισης και ενεργοποίησης τους ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα σε αυτό ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμούνται . Κατά αυτόν τον τρόπο, οποιαδήποτε προσπάθεια ενός διαρρήκτη να εισβάλει στο χώρο θα ήταν αποτυχημένη και σε συνδυασμό με την 24ωρη παρακολούθηση του συστήματος μέσω του Κέντρου Λήψης Σημάτων θα ειδοποιηθεί άμεσα η αστυνομία καθώς επίσης και τα αρμόδια συγγενικά πρόσωπα .

Επίσης, ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα των σύγχρονων συστημάτων είναι η εύκολη χρήση τους και η δυνατότητα όπλισης ή αποστολής σήματος ιατρικής ανάγκης με το πάτημα ενός κουμπιού στο πληκτρολόγιο ή σε κάποιο emergency button (μπουτόν πανικού) που μπορεί να έχει ο ηλικιωμένος μαζί του.

Τέλος, με την προσθήκη ανιχνευτών καπνού στο σύστημα συναγερμού καλύπτεται απόλυτα η ανάγκη για την προστασία του σπιτιού από περιπτώσεις πυρκαγιάς .

Κάμερες ασφαλείας

Τα συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης καμερών ασφαλείας αποτελούν ακόμα μία επιπλέον λύση για την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας ενός ηλικιωμένου στο σπίτι, διότι μας παρέχουν τη δυνατότητα επίβλεψης του χώρου 24 ώρες το 24ωρο μέσω των εφαρμογών απομακρυσμένης διαχείρισης από ένα κινητό ή tablet από όπου και να βρισκόμαστε.

Επίσης τα σύγχρονα συστήματα καταγραφής ενσωματώνουν πολλαπλές λειτουργίες για τη δημιουργία των κατάλληλων σεναρίων ασφαλείας και άμεσης ειδοποίησης . Παράδειγμα, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα καμερών ασφαλείας μπορούμε να ορίσουμε περιοχές ή ζώνες στις οποίες να ενημερωνόμαστε στο κινητό μας τηλέφωνο κάθε στιγμή που κάποιος μπει ή βγει από αυτές. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος διαρρήκτης πλησιάσει την πόρτα εισόδου μπορούμε να έχουμε άμεση εικόνα και ειδοποίηση από την τοποθετημένη κάμερα στην είσοδο ή σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος προσπαθήσει να φύγει , πλησιάζοντας την εξώπορτα να ειδοποιηθούμε από την εσωτερική κάμερα.