6 Συμβουλές ασφάλειας για οικοδεσπότες και ταξιδιώτες Airbnb

airbnb

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να προτιμήσουν ένα Airbnb αντί ενός ξενοδοχείου. To Airbnb, μπορεί να συμφέρει περισσότερο και να αποτελεί μία φθηνότερη επιλογή με περισσότερες παροχές και ανέσεις.  Δεν είναι μόνο ο αριθμός των ταξιδιωτών που έχει αυξηθεί ραγδαία και επιλέγει την διαμονή του σε ένα σπίτι Airbnb. Άλλα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ιδιοκτητών που επιλέγουν να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε Airbnb.

Αν σκέφτεστε την διαμονή σε ένα  Airbnb κατά τη διάρκεια του επερχόμενου ταξιδιού σας ή αν σκέφτεστε να νοικιάσετε μία ιδιοκτησία σας, οι παρακάτω συμβουλές ίσως να σας φανούν χρήσιμες. 

Συμβουλές για τους οικοδεσπότες

Συμβουλή # 1 – Ανάρτηση κανόνων οικίας και δημοσίευση εγχειριδίου σπιτιών

Η Airbnb συνιστά αυτό ως το πρώτο βήμα κατά την καταχώρηση της ιδιοκτησίας σας στην πλατφόρμα. Όταν δημιουργείτε μια λίστα με τους κανόνες του σπιτιού και δημοσιεύεται ένα εγχειρίδιο σπιτιού, επιτρέπεται στους πιθανούς επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την ιδιοκτησία σας και τι μπορούν να περιμένουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Ενδέχεται να θέλετε να συμπεριλάβετε:

  • Οποιαδήποτε πληροφορία θα θέλατε να γνωρίζουν οι επισκέπτες πριν κάνουν κράτηση. Για παράδειγμα, αν επιτρέπεται το κάπνισμα, εάν ορισμένοι χώροι είναι εκτός ορίων ή εάν επιτρέπεται στους επισκέπτες να φιλοξενήσουν πάρτι και άλλες εκδηλώσεις κατά την διαμονή τους.
  • Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να τους φανεί χρήσιμη κατά την διάρκεια της διαμονής τους, όπως οδηγίες για το πώς να ρυθμίσουν τον θερμοστάτη, που να βρουν επιπλέον κουβέρτες ή πως να χρησιμοποιήσουν την καφετιέρα.
  • Εάν ένας επισκέπτης βρίσκεται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σημαντικό να γνωρίζει ποιον να καλέσει και πού να πάει. Παρέχετε τους αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, τις θέσεις των πυροσβεστήρων και των συναγερμών πυρκαγιάς, τις διαδρομές εξόδου κινδύνου και οποιεσδήποτε άλλες λειτουργίες ασφαλείας έχετε διαθέσιμες.

Συμβουλή # 2 – Αγορά πρόσθετης ασφάλισης

Εάν ενοικιάζεται το σπίτι σας σε ταξιδιώτες, η Airbnb προσφέρει ένα πρόγραμμα ασφάλισης που παρέχει κάλυψη για τους οικοδεσπότες. Το πρόγραμμα παρέχει στους οικοδεσπότες έως και 1 εκατομμύριο δολάρια κάλυψη σε περίπτωση που ένας επισκέπτης κάνει οποιαδήποτε ζημιά κατα την διάρκεια παραμονής του στην ιδιοκτησία. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στο πρόγραμμα ασφάλισης που παρέχει η Airbnb. Επικοινωνήστε με άλλες ασφαλιστικές έτσι ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με το ποια σας προσφέρει την καλύτερη προστασία και κάλυψη σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Συμβουλή # 3 – Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας

Αν θέλετε επιπλέον σιγουριά ότι η ιδιοκτησία σας είναι ασφαλής στα χέρια των επισκεπτών, εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας. Ένα σύστημα ασφαλείας ωφελεί και εσάς αλλά και τους επισκέπτες σας εφόσον τους κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλής. Προτιμήστε ένα με δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης. Η απομακρυσμένη πρόσβαση σας επιτρέπει να ελέγχετε το σύστημα απευθείας από τον υπολογιστή, το tablet, ή το smartphone σας. Μπορείτε να ελέγχετε την ιδιοκτησία σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις αν ενεργοποιηθούν οι συναγερμοί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η Airbnb επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης βίντεο, πρέπει να γνωστοποιούνται και να σημειώνονται στους Κανονισμούς της καταχώρησης τους. Εντούτοις, απαγορεύει τις συσκευές επιτήρησης που βρίσκονται  εντός των εσωτερικών χώρων. 

Αν έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας στην ιδιοκτησία σας, οι επισκέπτες του Airbnb ενδέχεται να προτιμήσουν να κάνουν κράτηση σε εσάς, αφού προσφέρετε ένα παραπάνω επίπεδο ασφαλείας από άλλους οικοδεσπότες. 

Αν ενδιαφέρεστε να αναβαθμίσετε το σύστημα ασφαλείας της Airbnb οικίας σας, εξερευνήστε την σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις καλύτερες επιλογές σας. 

Συμβουλές για ταξιδιώτες

Συμβουλή # 1 – Κάντε την έρευνά σας

Πριν από την κράτηση σας στο Airbnb, πάρτε το χρόνο ώστε να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα ακόλουθα πράγματα:

  • Την περιοχή στην οποία θα διαμένετε – Εξερευνήστε τη γειτονιά όπου βρίσκεται το Airbnb, εξοικειωθείτε με τους μεγάλους δρόμους, δείτε που βρίσκονται τα κοντινότερα νοσοκομεία, φαρμακεία, αστυνομικά τμήματα και σχεδιάστε το που μπορείτε να καταφύγετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 
  • Πληροφορίες ιδιοκτησίας – Διαβάστε όλα όσα έχει αναρτήσει ο οικοδεσπότης σχετικά με την καταχώριση του στην περιγραφή, τις ανέσεις και τους κανόνες / εγχειρίδιο του σπιτιού. Στους κανόνες του σπιτιού, ο οικοδεσπότης μπορεί να περιγράφει τους κανόνες του σπιτιού και να έχει οδηγίες για τον επισκέπτη. Για παράδειγμα, μπορεί να μην επιτρέπεται το κάπνισμα ή τα κατοικίδια ζώα, ή μπορεί να ζητήσουν ορισμένες περιοχές του σπιτιού να είναι εκτός ορίων για τους επισκέπτες.
  • Το άτομο που θα είναι ο οικοδεσπότης σας – Κοιτάξτε τα προφίλ του και τις αξιολογήσεις των πιθανών οικοδεσποτών πριν κλείσετε. Ελέγξτε αν το προφίλ του Airbnb περιέχει κατάλογο επαληθευμενων αριθμών τηλεφώνου, συνδεδεμένων μέσων κοινωνικών δικτύων ή αναφορές από άλλους επισκέπτες.

Συμβουλή # 2 – Επικοινωνήστε με τον οικοδεσπότη

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι οι απρόοπτες εκπλήξεις δεν είναι ωραίες, αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την ιδιοκτησία, τους κανόνες σπιτιού ή τις προσδοκίες του οικοδεσπότη, επικοινωνήστε μαζί του. Το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της πλατφόρμας του Airbnb, κάνει εύκολη την επικοινωνία μεταξύ σας και του οικοδεσπότη, έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για οποιεσδήποτε απορίες. 

Συμβουλή # 3 – Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να είστε ασφαλείς κατά τη διάρκεια της διαμονής σας Airbnb είναι να φροντίζετε πάντα να κλειδώνετε.  Παρόλο που είναι σπίτι διακοπών, εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε διάρρηξεις.