Μένουμε (ξανά) σπίτι!

covid update

Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως. Oι χώρες, η μία μετά την άλλη να μπαίνουν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων, καθώς και η απόφαση του «Μένουμε Σπίτι», μας δημιουργεί ολοένα και πιο έντονα αισθήματα φόβου και πανικού.  Το «Μένουμε Σπίτι» δεν είναι τιμωρία. Eίναι επιλογή και υπεύθυνη στάση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτή η συγκυρία θα μας επιβάλλει να αναθεωρήσουμε τις συνήθειες μας και να αναζητήσουμε κάθε θετικό και ωφέλιμο στοιχείο.

Δεν χρειάζεται πανικός

Οι αντιδράσεις πάνω στον άγνωστο μέχρι τώρα κορονοϊού ποικίλουν.Πολλοί τρέχουν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ και κάποιοι κινδυνολογούν δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα και επιρρεάζοντας τους πιο επιρρεπείς ψυχολογικά. Ωστόσο ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τον φόβο απέναντι στον κορονοϊό είναι τεράστιας σημασίας. H ψυχραιμία, η σωστή πληροφόρηση και η υπεύθυνη πρόληψη είναι οι μόνοι σύμμαχοι σε αυτή τη συνθήκη.

Παραμένουμε ψύχραιμοι και προσπαθούμε να συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας, με τα νέα δεδομένα. Μόνο με μια τέτοια στάση θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την κρίση και να γυρίσει η ζωή μας στα φυσιολογικά πλαίσια.

Η θετική πλευρά του «Μένουμε Σπίτι»

Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνετε δουλεύοντας από το σπίτι. Χαρείτε το περιβάλλον σας και τους δικούς σας ανθρώπους κερδίζοντας στιγμές που χάνονται στη δίνη της καθημερινότητας.  Θυμηθείτε πώς αδημονούσατε να πάρετε άδεια από τη δουλειά!

Κάντε το σπίτι σας να φαντάζει ως ‘’το καλύτερο μέρος για να ζείτε’’ και δείτε τη θετική πλευρά της καραντίνας.

Σε όλους μας λείπει η κανονικότητα,  αλλά να θυμόμαστε ότι μέσα από αυτή τη περιπέτεια θα βγούμε Συνειδητά δυνατοί, Συνειδητά ενωμένοι, Συνειδητά αγαπημένοι.

Κρατάμε λοιπόν θετική στάση και διάθεση, αντιμετωπίζουμε τη κατάσταση με αισιοδοξία τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης και όλα θα πάνε καλά!!