Ο Συναγερμός χτυπάει συνεχώς.Τι να κάνω;

 

Ένα σύστημα ασφαλείας είναι πάντα εκεί για να κρατάει εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει να ακούγεται εκείνος ο ήχος που σας προειδοποιεί πως η σειρήνα θα χτυπήσει στα επόμενα δευτερόλεπτα.

Τι πρέπει να κάνετε;
Αρχικά ακούγοντας αυτόν τον ήχο, θα πρέπει να προβείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην απενεργοποίηση του μέσω του πίνακα ελέγχου προτού η σειρήνα λάβει δράση.

Από τον πίνακα ελέγχου, θα πάρετε πληροφορίες σχετικά με το τί ακριβώς προκάλεσε την ενεργοποίηση του συναγερμού σας. Μη ξεχνάτε πως μπορεί να είναι αρκετοί οι λόγοι που προκάλεσαν την ενεργοποίηση του συστήματος.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες λύσεις για το τί μπορείτε να κάνετε όταν ο προειδοποιητικός ήχος αρχίσει να ηχεί ώστε να σιγουρευτείτε πως εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα παραμένετε ασφαλείς.

Ατυχήματα μπορούν να συμβούν
Αρχικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν ενεργοποίησε κατά λάθος τον συναγερμό. Πολλές φορές ανοίγουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για να βγούμε έξω, χωρίς να απενεργοποιούμε τον συναγερμό. Αν και νομίζουμε ότι τον “κλείσαμε” αυτός χτυπάει. Έτσι, λοιπόν δοκιμάστε να αφοπλίσετε τον συναγερμό αφού ελέγξετε για πιθανούς κινδύνους. Στη συνέχεια οπλίστε τον εκ νέου και ελέγξτε τον πίνακα ελέγχου.

Ελέγξτε για κινδύνους
Αν είστε σίγουρος πως δεν είστε εσείς υπεύθυνος για τον προειδοποιητικό ήχο του συναγερμού, θα πρέπει να ελέγξετε για πιθανές βλάβες. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή και συγκεντρώστε την οικογένειά σας σε μία ασφαλή περιοχή του σπιτιού σας. Ελέγξτε για το αν οι πόρτες ή τα παράθυρα είναι παραβιασμένα.

Αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο καλέστε την αστυνομία ή απλά αφήστε τον συναγερμό να ηχήσει ενεργοποιώντας και τη σειρήνα. Πολλά από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ειδοποιούν και το κέντρο του παρόχου ασφαλείας, ο οποίος θα αναλάβει να ενημερώσει άμεσα τις αρχές.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει, θα πρέπει να ελέγξετε τους ανιχνευτές καπνού.

Μπαταρίες
Μερικά συστήματα ασφαλείας θα ηχήσουν με έναν επαναλαμβανόμενο ήχο στην περίπτωση που η ενέργεια των μπαταριών έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Αυτός ο τύπος των μπαταριών αντέχει περίπου από 2-4 χρόνια. Χωρίς μία “δυνατή” μπαταρία, μπορεί να ρισκάρετε το να μπει κάποιος στο σπίτι σας χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Φυλάξτε κάπου τις οδηγίες του συναγερμού για να μπορέσετε να μάθετε τί είδους μπαταρίες διαθέτει το σύστημα ασφαλείας σας.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει
Αφού εξετάσετε για πιθανούς κινδύνους όπως κάποιο “ατύχημα” ή για εξασθενισμένες μπαταρίες και δείτε πως ο ήχος δεν σταματάει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία τεχνικό για να ελέγξει το σύστημά σας.

Η Fragkoulakis Company Security Systems διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που έχει προκύψει στο συναγερμό σας!