Άτρωτα σημεία F.C.S

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας διαρρήκτης για να μπει σε ένα σπίτι, να πάρει αυτά που θέλει και να ξαναφύγει; Κάτι λιγότερο από 10 λεπτά, απαντούν αστυνομικές πηγές, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών που εμπορεύονται συστήματα ασφαλείας.

Γι’ αυτό το λόγο, οτιδήποτε κάνουμε το οποίο θα συντελέσει στην καθυστέρηση του δράστη, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Σκεφτείτε όπως οι κλέφτες. Προσπαθήστε για λίγο να μπείτε στην θέση ενός πιθανού διαρρήκτη. Κάντε μια βόλτα περιμετρικά του σπιτιού σας και παρατηρήστε την εικόνα που δίνει. Παρατηρήστε σε ποιά σημεία υστερεί η ασφάλειά σας και σκεφτείτε τρόπους βελτίωσης.

Σχεδιάστε να “διαρρήξετε” τον εαυτό σας. Θα ανακαλύψετε τυχόν αδυναμίες του συστήματός σας ασφαλείας που ενδέχεται να έχουν ξεφύγει από την ειδοποίησή σας.

Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας µηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.

Κλείστε το σπίτι σας, ακόμα κι αν βγείτε για μικρό χρονικό διάστημα! Πολλοί διαρρήκτες παραβιάζουν τον χώρο σας απλά μέσα από μια ξεκλείδωτη πόρτα ή ένα παράθυρο.

Το σπίτι σας πρέπει να φωτίζεται καθ ‘όλη την διάρκεια της νύχτας. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα φώτα και τα ραδιόφωνα όταν δεν είστε στο σπίτι. Εάν οι εισόδους στο σπίτι σας είναι σκοτεινές, εξετάστε την εγκατάσταση φωτισμού με έναν ανιχνευτή υπερύθρων. Οι περισσότεροι κλέφτες κινούνται στο σκοτάδι.

Μην αφήνετε σημειώσεις για άτομα που εξυπηρετούν ή για μέλη της οικογένειας στην πόρτα. Αυτά λειτουργούν ως ένα ευπρόσδεκτο χαλί για έναν διαρρήκτη.

Βρείτε, λοιπόν τον αδύναμο κρίκο..

Γενικά, θα πρέπει να παρατηρούμε το σπίτι μας εξωτερικά και αν δούμε κάποιο περίεργο σημάδι ή κάποιο σύμβολο ή κάτι που θεωρούμε ύποπτο, καλό θα είναι να ειδοποιήσουμε την αστυνομία.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες έχουν μια μέθοδο και σημαδεύουν τα σπίτια που θέλουν να κλέψουν. Αν δούμε αγνώστους που κοιτάνε το σπίτι ή άγνωστα αυτοκίνητα κοντά στο σπίτι να κάνουν περίεργες βόλτες, πάντα ενημερώνουμε τις αρχές και αν δεν έχουμε γείτονες κοντά στο σπίτι μας καλό θα είναι να βάλουμε ένα σύστημα ασφάλειας σπιτιού και ακόμα καλύτερα και κάμερες ασφαλείας με καταγραφή.

(1) Εγκαταστήστε ένα σύστηµα συναγερµού, στηρίζοντας την ασφάλειά σας σε πολλά επίπεδα. Συναγερμοί ασφαλείας που θα υποστηρίζονται από πολλαπλούς ανιχνευτές, σειρήνες και κάμερες αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα ασφαλείας του σπιτιού σας.

Για το πιο αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού, (2) αποκρύψτε όλες τις καλωδιώσεις. Ένας επαγγελματίας διαρρήκτης ψάχνει μέρη όπου μπορεί να αποσυνδέσει το σύστημα ασφαλείας.

Αν έχετε ένα ελαττωματικό συναγερμό που συχνά σβήνει, να το (3) διορθώσετε αμέσως και να πείτε στους γείτονές σας ότι έχει επισκευαστεί. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν έναν συναγερμό που σβήνει περιοδικά.

Εμπιστευτείτε την προστασία του χώρου σας και των αγαπημένων σας προσώπων σε εμάς.

Είναι υποχρέωση μας!