Διάρρηξη χώρου και η ψυχολογία των παιδιών

ψυχολογια παιδιων μετα τη διαρρηξη


Οι περιπτώσεις διάρρηξης αυξάνονται σταδιακά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα το αίσθημα της ασφάλειας να κλονίζεται ολοένα και περισσότερο. Το σπίτι είναι ο χώρος όπου οι γονείς δημιουργούν το κατάλληλα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη των παιδιών και αντίστοιχα, τα παιδιά χτίζουν τις αντιλήψεις τους σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία.
Μια πιθανή διάρρηξη στο σπίτι έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει όλες τις αντιλήψεις του παιδιού σας και όλα όσα έχετε χτίσει ως γονείς αναφορικά με τις έννοιες της ασφάλειας και της προστασίας. Το αποτέλεσμα είναι η ζωή του παιδιού σας από εκείνο το σημείο και μετά να μην είναι ίδια.

Γενικά και σύμφωνα με τη Ψυχολογία οι άνθρωποι αποτελούμαστε από ένα 12% νου (αποκλειστικά) και ένα 88% σώμα και συναίσθημα.

Οι επιπτώσεις….

Οι επιπτώσεις μετά από μία διάρρηξη είναι αρκετά μεγάλες με κύριες την αύξηση του φόβου, την αλλαγή της συμπεριφοράς και την ψυχική αναταραχή. Στα παιδικά πρόσωπα, οι επιπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο φόβος, είναι πιο έντονος και συνήθως οδηγεί σε προσκόλληση των παιδιών στους γονείς ή μεταφορά σε προηγούμενα στάδια της ανάπτυξης τους. Δηλαδή, το παιδί, μπορεί να εμφανίσει συμπεριφορά ενός μικρότερου παιδιού από την ηλικία του.


Στις εφηβικές ηλικίες η αλλαγή της συμπεριφοράς παίρνει διαστάσεις αύξησης θυμού. Η ανασφάλεια είναι περισσότερο αισθητή με έντονες αντιδράσεις και φαινόμενα καχυποψίας.
Το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις ηλικίες και πρόσωπα, το σοκ ενός παραβιασμένου σπιτιού επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους και επιφέρει διαταραχή ακόμα και στον ύπνο. Άσχημα όνειρα μέχρι και εφιάλτες που στα παιδιά επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση διάρρηξης στο σπίτι σας και εφόσον έχετε παιδιά προσπαθήστε:

  • να συζητήσετε το θέμα με τα παιδιά σας έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές και τις αντιδράσεις στην ψυχολογία του.
  • να παραμένετε πάντα ψύχραιμοι στις ερωτήσεις των παιδιών και να απαντάτε πάντα δίνοντας τη σιγουριά και την ασφάλεια προς αυτά.
  • να αντισταθμίζετε την ανασφάλεια και το φόβο που εντοπίζετε στις λέξεις τους με την ασφάλεια και τη σιγουριά.
  •  να ζητήσετε τη βοήθεια ψυχολόγου σε περίπτωση που εντοπίζετε ακραίες συμπεριφορές και αλλαγές στο παιδί σας.

Συστήματα Συναγερμού. Η ιδανική λύση

Μέσα στα πλαίσια αυτά και την αίσθηση της ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει σε ένα σπίτι, η ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι η καλύτερη αποτρεπτική λύση απέναντι στον κίνδυνο της διάρρηξης.
Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού της F.C.S Security Systems σας παρέχουν την δυνατότητα όπλισης και προστασίας του χώρου σας ακόμα κι όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτό, όλες τις ώρες τις ημέρας. Έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο εφόσον συνδεθούν σε Κέντρο Λήψης Σημάτων με αποτέλεσμα να ενημερώνεστε άμεσα εσείς και οι Κρατικές αρχές (αστυνομία) σε κάθε συμβάν. Διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά και έξυπνες λειτουργίες με σκοπό να γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά στην προστασία ενός χώρου απέναντι στους διαρρήκτες. Επίσης, με την προσθήκη εξωτερικών αισθητήρων για την περιμετρική κάλυψη ενός χώρου, αποτρέπουν τους διαρρήκτες πριν εισβάλουν στο χώρο σας. Το πιο σημαντικό όμως σε όλα αυτά είναι ότι είναι αρκετά εύχρηστα και φιλικά στη διαχείριση τους ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία .
Θυμηθείτε, τα συστήματα συναγερμού είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία των παιδιών. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα την καλύτερη λύση για την προστασία της οικογένειας και των παιδιών μας.