Ενσύρματα συστήματα συναγερμού

synagermos

Τα ενσύρματα συστήματα συναγερμού αποτελούνται από:

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Η κεντρική μονάδα συναγερμού είναι ο εγκέφαλος του συστήματος ασφαλείας. Το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την Κεντρική μονάδα.

Εδώ συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες που παρέχουν οι άλλες συσκευές. Η μονάδα επεξεργάζεται τις πληροφορίες και βάσει αυτών παίρνει αποφάσεις για τις μετέπειτα ενέργειές της. Η απόφαση για τις ενέργειες παίρνεται μέσω προγραμματισμού της μονάδας. Λόγω της σημασίας της η κεντρική μονάδα πρέπει να φυλάσσεται όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να μην είναι προσβάσιμη σε πιθανούς εισβολείς.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

πληκτρολόγιο 2

Τα Χειριστήρια μπορεί να είναι ενσύρματα, ενσύρματα, ή μικτού τύπου.

Το πληκτρολόγιο είναι η συσκευή με την οποία επικοινωνεί ο χρήστης με την κεντρική μονάδα. Από το πληκτρολόγιο ο χρήστης θα στείλει εντολές στον κεντρικό πίνακα, και εκεί θα ελέγξει μέσω των ενδείξεων, αν αυτός ανταποκρίθηκε. Επίσης από το πληκτρολόγιο ο χρήστης μπορεί να ελέγξει όλη την κατάσταση του συστήματος. Αν δηλαδή το σύστημα είναι οπλισμένο, αφοπλισμένο, σε συναγερμό, ποιες ζώνες έχουν απενεργοποιηθεί,αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και πολλά άλλα.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ

αισθητήρες-radar

Αισθητήρες είναι οι συσκευές που αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον χώρο που είναι τοποθετημένοι.

Υπάρχουν πολλών ειδών αισθητήρες. Μερικά είδη είναι : Αισθητήρες κίνησης, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές θραύσης τζαμιών, εξωτερικές δέσμες, ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές πλημμύρας, μπουτόν πανικού, ανιχνευτές κραδασμών, ανιχνευτές διάρρηξης χρηματοκιβωτίων κ.λ.π.

Όταν κάποιος αισθητήρας αντιληφθεί οποιοδήποτε ανεπιθύμητο συμβάν, αμέσως στέλνει την πληροφορία στην κεντρική μονάδα, για περαιτέρω επεξεργασία. Σε μια εγκατάσταση συναγερμού, οι ανιχνευτές μπορεί να είναι Ενσύρματοι, Ασύρματοι ή Μικτοί, ανάλογα με τις ανάγκες της εγκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για τις μαγνητικές επαφές.

Επιπλέον οι μαγνητικές επαφές μπορεί να είναι χωνευτές, άρα αόρατες. Πρίν από την τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη, από εταιρεία οργανωμένη, εξειδικευμένη και πιστοποιημένη, γιατί σε ένα σύστημα συναγερμού, η σωστή επιλογή και τοποθέτηση των υλικών είναι εξ’ίσου σημαντική, όσο και η σωστή ποιότητα των υλικών.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συσκευές ειδοποίησης είναι οι μονάδες που αναλαμβάνουν να ενημερώσουν για το ανεπιθύμητο συμβάν.

Τέτοιες συσκευές είναι η εξωτερικές σειρήνες, οι εσωτερικές σειρήνες, οι τηλεπιλογείς και οι κωδικοποιητές. Οι εξωτερικές σειρήνες αναλαμβάνουν να ειδοποιήσουν τους ευρισκόμενους κοντά στο ελεγχόμενο χώρο, Οι εσωτερικές σειρήνες πανικοβάλλουν τον εισβολέα, οι τηλεπιλογείς ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ή τα φιλικά τους πρόσωπα και οι κωδικοποιητές ενημερώνουν το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων για παραβίαση ή οποιοδήποτε πρόβλημα του συστήματος. Οι αυτόνομες εσωτερικές σειρήνες παράγονται σε διάφορα σχέδια, και με διάφορα χρώματα flash, για να καλύπτουν τις ανάγκες εμφάνισης κάθε πελάτη.

ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ

Οι εξωτερικές σειρήνες αναλαμβάνουν να ειδοποιήσουν τους ευρισκόμενους κοντά στο ελεγχόμενο χώρο.

Οι εσωτερικές σειρήνες πανικοβάλλουν τον εισβολέα, οι τηλεπιλογείς ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες ή τα φιλικά τους πρόσωπα και οι κωδικοποιητές ενημερώνουν το 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων για παραβίαση ή οποιοδήποτε πρόβλημα του συστήματος. Οι αυτόνομες εξωτερικές σειρήνες παράγονται σε διάφορα σχέδια, και με διάφορα χρώματα flash, για να καλύπτουν τις ανάγκες εμφάνισης κάθε πελάτη.

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ

ανιχνευτής καπνού

Τα παρελκόμενα είναι εξίσου σημαντικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά συναγερμού, γι' αυτό και η επιλογή τους, απαιτεί μεγάλη προσοχή,και η αγορές τους πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο κατάστημα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ενσύρματα συστήματα συναγερμού  επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία