Η FCS Security Systems είναι μια σύγχρονη εταιρεία με πολύχρονη παρουσία στο χώρο της ασφάλειας, που επενδύει στην έρευνα και την εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας, έτσι ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών. Κύρια πολιτική της εταιρείας είναι η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών της, κάνοντας χρήση αυθεντικών προϊόντων με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, δημιουργώντας έτσι εκείνες τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε και να είσαστε πάντοτε ασφαλείς.Το προσωπικό της εταιρείας είναι πάντοτε στη διάθεση σας για να εξυπηρετήσει τις δικές σας ανάγκες διαθέτοντας 24ωρο τεχνικό ασφαλείας 365 ημέρες το χρόνο και σε συνδυασμό με την συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων μέσω του Κεντρικού Σταθμού Λήψεως Σημάτων δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.

(βλάβη, δολιοφθορά, χώρος εκτός ενσύρματου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, κ.τ.λ.)

Ο “παραδοσιακός” τρόπος επικοινωνίας ενός συστήματος ασφαλείας με το κέντρο λήψεως σημάτων έως και σήμερα, ήταν η σύνδεσή του μέσω σταθερής τηλεφωνίας (ΟΤΕ, FORTHNET κ.τ.λ.). Σε ενδεχόμενο περιστατικό διάρρηξης στην οποία έχει γίνει κόψιμο της τηλεφωνικής γραμμής, αν το σύστημα ασφαλείας είναι ενεργοποιημένο θα δώσει συναγερμό, αλλά το κέντρο λήψεως σημάτων δεν θα λάβει καμιά ειδοποίηση για το συμβάν. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια την έλλειψη δυνατότητας ενημέρωσης της αμέσου δράσεως καθώς και του πελάτη.
Σας εφιστούμε την μέγιστη προσοχή σας διότι στις μέρες μας, η μέθοδος δράσης των διαρρηκτών είναι να αποκλείουν την επικοινωνία του συστήματος ασφαλείας με τον κεντρικό σταθμό λήψεως σημάτων πριν την εισβολή στο χώρο, κόβοντας τις τηλεφωνικές γραμμές, είτε αυτόνομα σε κάθε κατοικία είτε συνολικά σε ολόκληρο group κατοικιών.

Η παρεχόμενη λύση που προτείνεται είναι η εγκατάσταση μιας τεχνολογικά προηγμένης συσκευής (GSM COMMUNICATION MODULE) η οποία επιβλέπει διαρκώς την τηλεφωνική γραμμή και σε περίπτωση βλάβης ή κοψίματος της λόγω δολιοφθοράς, αναλαμβάνει την συνέχιση της αδιάλειπτης επικοινωνίας του συστήματος με το κέντρο λήψεως σημάτων ή και με τον πελάτη, μέσω κινητής τηλεφωνίας (GSM/GPRS).

Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων (Κ.Λ.Σ) είναι ο άγρυπνος φρουρός σας. Παρακάτω παρουσιάζονται οι παροχές του Κ.Λ.Σ:

  • Σήμα διάρρηξης και συγκεκριμένα από ποιο σημείο (ζώνη) του προστατευόμενου χώρου προήλθε.
  • Σήμα λήξης του συναγερμού
  • Όπλιση και αφόπλιση του συστήματος συναγερμού με αναγνώριση χρήστη.
  • Σήμα όπλισης συναγερμού υπό απειλή.
  • Σήμα λήξης του συναγερμού υπό απειλή
  • Σήμα ιατρικής βοήθειας.
  • Σήμα πυρανίχνευσης.
  • ΈΛΕΓΧΟΣ καλής λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ( ΤΕST).
  • Σήμα επαναφοράς ή αποκατάστασης μετά από πρόβλημα της τηλεφωνικής γραμμής.
  • Σήμα συναγερμού σε περίπτωση προσπάθειας ανεύρεσης του κωδικού πληκτρολογίου.
  • Σήμα εξαίρεσης ζωνών κατά την όπλιση του συναγερμού.
  • Υπέρβαση ορίου κατανάλωσης σειρήνας ή αποσύνδεσής της.
  • Πρόβλημα ή βραχυκύκλωμα καλωδίων ζώνης.
  • Υπέρβαση ορίου κατανάλωσης βοηθητικής εξόδου (τροφοδοσία ραντάρ)
  • Πρόβλημα ή διακοπή ρεύματος (220V) και επαναφορά.
  • Έλεγχος κατάστασης μπαταριών του συστήματος κάθε 24 ώρες. Πτώση μπαταρίας ή αποσύνδεσή της και επαναφορά ή επανασύνδεσής της.
  • Χάσιμο πραγματικής ώρας της κεντρικής μονάδας και επαναπρογραμματισμός της.
  • Αποστολή καταστάσεων με τα σήματα που έχει λάβει ο σταθμός από το σύστημα συναγερμού προς τον συνδρομητή.
  • Ενημέρωση του συνδρομητή σε περίπτωση μη όπλισης του συστήματος μετά από το πέρας του ωραρίου λειτουργίας.
  • Αναγνώριση σε περίπτωση αφόπλισης του συναγερμού πέραν του ωραρίου λειτουργίας.

 

Ενέργειες χειριστών κεντρικού σταθμού:

Με την ΛΗΨΗ του σήματος οι χειριστές αστραπιαία προβαίνουν σε απαραίτητες ενέργειες. Ήτοι σε περίπτωση διαρρήξεως:

 

  • Ειδοποιούν την Άμεση Δράση ή τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, ο οποίος ενημερώνει τον σταθμό ελέγχου για την εξέλιξη της καταστάσεως.
  • Ενημερώνουν τον συνδρομητή και τα άτομα που έχει ο ίδιος ζητήσει να ενημερώνονται κατά σειρά προτεραιότητας .Σύστημα ασφάλειες χωρίς σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων σημαίνει ημίμετρο.

Σε περίπτωση που χτυπήσει ο συναγερμός και ο πελάτης δεν βρίσκεται στο χώρο για να τον αφοπλίσει, οι χειριστές καλούν αμέσως την Άμεσο Δράση έτσι ώστε να προβεί στο χώρο του πελάτη για επιτόπιο έλεγχο, και τον πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης που έχει δηλώσει. Ο πελάτης ενημερώνεται ακριβώς για το συμβάν (ποια ζώνη έδωσε το συναγερμό, εάν απάντησε κάποιος στο χώρο κλπ) ενώ σε περίπτωση επιβεβαίωσης της διάρρηξης από την αστυνομία ειδοποιείται ξανά.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, το σύστημα διαθέτει αυτόνομη τροφοδοσία μέσω μπαταριών οι οποίες παρέχουν αυτονομία. Πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για την αυτονομία του συστήματος είναι η τακτική συντήρησή του.

Η λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια και προστασία καθότι παρέχει ασφαλέστερη αναγνώριση του επισκέπτη, οπτικό έλεγχο του χώρου οποιαδήποτε χρονική στιγμή και από οπουδήποτε σημείο απομακρυσμένα θέλουμε .H χρήση Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV) αφενός λειτουργεί αποτρεπτικά, λόγω της ύπαρξης εξωτερικών και εσωτερικών καμερών και αφετέρου παρέχει επίβλεψη του χώρου τοπικά η από μακριά σε πραγματικό χρόνο, καθώς και σε μεταγενέστερο καθότι η εικόνα αποθηκεύεται και είναι διαθέσιμη για αναπαραγωγή.

  • Ζητήστε να σας κάνουμε δοκιμαστικό demo στον χώρο σας, πως θα βλέπετε με τις κάμερες που θα τοποθετήσουμε.
  • Ζητήστε να σας δείξουμε τις προδιαγραφές τις πιστοποιήσεις και την χώρα προέλευσης των προϊόντων.

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς σε μια τέτοια περίπτωση, είναι να κάνει έλεγχο του καναλιού επικοινωνίας με το σύστημα, είτε αυτό είναι το Internet είτε το 3G/4G δίκτυο, έτσι ώστε να διαπιστώσει ότι η σύνδεση του λειτουργεί σωστά και αξιόπιστα. Αν μετά τον έλεγχο δεν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα με την επικοινωνία, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας για να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς προς επίλυση του προβλήματος.

Μπορώ να αλλάξω τηλεπικοινωνιακό πάροχο (provider) αν είμαι συνδεδεμένος με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων;

Σε περίπτωση που είστε συνδεδεμένοι με το Κ.Λ.Σ. φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε διαφορετικό πάροχο από αυτόν στον οποίο ήδη ανήκετε, αφού πρώτα επικοινωνήσετε με τον εγκαταστάτη σας, έτσι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσει το σύστημα ασφαλείας σας να επικοινωνεί απρόσκοπτα με τον Κεντρικό Σταθμό. Το αρμόδιο τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας είναι πάντοτε διαθέσιμο να εξυπηρετήσει τις οποιεσδήποτε ανάγκες σας εξασφαλίζοντας σε εσάς και την οικογένειά σας, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που απολαμβάνετε επιλέγοντας την F.C.S. SECURITY και τα συστήματα της για την προστασία της περιουσίας σας.

Για λόγους ασφαλείας, κάθε συνδρομητής διαθέτει έναν μοναδικό τετραψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό τον οποίο οι χειριστές ζητούν σε κάθε τηλεφωνική επικοινωνία, έτσι ώστε να είναι βέβαιοι ότι μιλάνε με τον πελάτη. Με τον κωδικό ασφαλείας ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το κέντρο ανά πάσα στιγμή και να ενημερώνεται για τα σήματα που στέλνει ο συναγερμός του. Σε περίπτωση που ο πελάτης έχει ξεχάσει τον κωδικό του, θα πρέπει να επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατόν με τον τεχνικό του, προκειμένου να τον ανακτήσει.

Σημείωση: Ο κωδικός ασφαλείας χρησιμοποιείται για την επικοινωνία και αναγνώριση του πελάτη από το κέντρο και σε κάθε περίπτωση διαφέρει από τον προσωπικό κωδικό που πληκτρολογεί ο πελάτης και ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού του. Τον τελευταίο, τον γνωρίζει μόνο ο πελάτης και πρέπει να τον κρατάει κρυφό για την ασφάλειά του.

Μην περιμένετε να πέσετε θύμα κλοπής για να αποφασίσετε την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, ο συναγερμός είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να αποτραπεί ένας διαρρήκτης. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συστήματος είναι αρκετή για να τους αποτρέψει και να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντάς σας από πολλά προβλήματα. Σκεφτείτε ότι ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να κοστίζει λιγότερο από μια αξιόπιστη θωρακισμένη πόρτα και να καλύπτει ολόκληρο τον χώρο.

Το σύστημα ασφαλείας σας είναι ένα ζωντανό κύκλωμα το οποίο δουλεύει επί 24ώρου βάσεως, συνεπώς είναι απαραίτητο να γίνεται το service του στα προκαθορισμένα χρονικά όρια που έχει ορίσει ο εγκαταστάτης σας, σύμφωνα πάντα με τις τεχνικές προδιαγραφές του εξοπλισμού σας, έτσι ώστε το σύστημα σας να είναι αξιόπιστο και να δουλεύει πάντοτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Στην περίπτωση που δεν γίνει το προκαθορισμένο service, το σύστημα γίνεται ευάλωτο σε μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος και μπορεί ακόμη και να επέλθει κατάρρευσή του, αν και εφόσον οι μπαταρίες του έχουν ξεπεράσει το όριο ζωής τους και δεν έχουν αντικατασταθεί. Το ίδιο επίσης θα συμβεί και στην περίπτωση που η ρευματοληψία του συστήματος είναι μεν κανονική αλλά οι μπαταρίες έχουν ξεπεράσει το προσδόκιμο της ζωής τους και βραχυκυκλώσουν. Συμπερασματικά, κρίνεται υποχρεωτική η συντήρηση του συστήματος έτσι ώστε να μη βρεθείτε σε κίνδυνο εσείς και η περιουσία σας.

Αλλαγή παρόχου τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τι πρέπει να κάνω;

Δεδομένου ότι τα σήματα μεταφέρονται στο κέντρο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του πελάτη, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα που εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία της. Προτού αλλάξει τηλεφωνικό πάροχο, ο πελάτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον τεχνικό του και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις που χρειάζεται το σύστημα έτσι ώστε να επικοινωνεί αδιάλειπτα και χωρίς προβλήματα με το κέντρο.