Θυροτηλέφωνα – Θυροτηλεοράσεις

θυροτηλεφωνο banner

ΘΥΡΟΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τα θυροτηλέφωνα είναι η πιο παλιά συσκευή ενδοεπικοινωνίας.Ως προς τη λειτουργία τους τώρα, τα θυροτηλέφωνα χωρίζονται σε εκείνα με ακουστικό, τα ανοιχτής ακρόασης και τα ασύρματα.

θυροτηλεφωνο

Οι συσκευές με ακουστικό έχουν τη μορφή του σταθερού ενσύρματου τηλεφώνου μιας και η επικοινωνία γίνεται μέσω ακουστικού που διαθέτει η συσκευή.

Τα θυροτηλέφωνα με ανοικτή ακρόαση χρησιμοποιούν ηχείο για την επικοινωνία. Το μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι πως για να μιλήσει ο οικοδεσπότης στον επισκέπτη πρέπει να κρατάει πατημένο ένα κουμπί, το οποίο όση ώρα είναι πατημένο έχει ενεργοποιημένο το μικρόφωνο και απενεργοποιημένο το ακουστικό. Αυτό συμβαίνει για να μην περνάει στο μικρόφωνο ο ήχος του ηχείου και «μικροφωνίζει» όπως συνηθίζουμε να λέμε.

ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ανάγκη του ανθρώπου όμως για μεγαλύτερη ασφάλεια, οδήγησε στην κατασκευή της θυροτηλεόρασης….

Η θυροτηλεόραση είναι μια συσκευή η οποία μας επιτρέπει, εκτός από ήχο, να έχουμε και εικόνα με τη βοήθεια εγκατεστημένης κάμερας στην εξώπορτα του σπιτιού. Η κάμερα μπορεί να είναι ανεξάρτητη ή να αποτελεί στοιχείο της μπουτονιέρας.

Ο ήχος σε μια συσκευή θυροτηλεόρασης μπορεί να μεταδοθεί είτε με ακουστικό είτε με ανοιχτή ακρόαση. Το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των θυροτηλεφώνων είναι η εικόνα που μπορεί να είναι έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξουμε
Επίσης υπάρχουν μοντέλα θυροτηλεφώνων που έχουν τη δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου κατά την απουσία μας. Έτσι όταν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι μας όσο λείπουμε, καταγράφεται στην θυροτηλεόραση και μπορούμε να τον δούμε σε μορφή video όταν επιστρέψουμε. Ακόμα υπάρχουν οι αντάπτορες SCS-TV οι οποίοι συνδυάζονται με τη θυροτηλεόραση και μπορούν να «στείλουν» την εικόνα στην τηλεόραση του σπιτιού ώστε να βλέπουμε από τον καναπέ μας τι γίνεται στην είσοδο.

Η εταιρεία μας εμπορεύεται, εγκαθιστά και υποστηρίζει θυροτηλεοράσεις με σύγχρονα προδιαγραφές για επαγγελματικούς χώρους, κατοικίες και καταστήματα, με πολλαπλές δυνατότητες, όπως:

Ενδοσυνεννόηση μεταξύ ορόφων ή δωματίων, Video με καταγεγραμμένα τα τελευταία 10 χτυπήματα του κουδουνιού, Κωδικός ασφαλείας για την κεντρική είσοδο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα θυροτηλέφωνα και τις θυροτηλεοράσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνία